STRATUS' SERVICE IN SAMENWERKING MET MICROSOFT EN HET 100%

BESCHIKBAARHEIDPROGRAMMA BOVEN AAN DE LIJST VAN NIEUW AANBOD VAN CUSTOMER

SERVICES

Multi-tiered programma's bieden Stratus ftServer klanten de mogelijkheid serviceniveaus af te stemmen op uptime vereisten voor bedrijfskritische toepassingen

Maarssen, 8 januari 2001 - Stratus Computer, fabrikant van de betrouwbaarste servers ter wereld, kondigt drie nieuwe serviceprogramma's aan voor de Stratus® ftServer(tm) fout-tolerante systemen voor de Microsoft® Windows® 2000 omgeving. De services omvatten een top-tier programma, met een real-time klantenservice van Stratus in samenwerking met Microsoft en andere geautoriseerde leveranciers via het Stratus Service Network (SSN), evenals een programma voor 100 procent beschikbaarheid. De klant kan kiezen voor:


* Business Critical Services -- bedrijfskritische diensten voor de klant die absoluut geen downtime tolereert bij het uitvoeren van missie-kritische activiteiten;

* System Support Services -- systeemondersteunende diensten voor de klant die ondersteuning nodig heeft voor Stratus ftServer hardware en value-added software en die over andere bronnen beschikt voor ondersteuning van het Microsoft besturingssysteem;

* Basic Support Services -- minimaal ondersteunende diensten voor de klant die geen eisen heeft op het gebied van missie-kritische ondersteuning.

"Terwijl het overgrote deel van de concurrentie probeert haar servicecapaciteiten te vergroten om te kunnen voldoen aan de strenge eisen van de nieuwe economie met betrekking tot uptime, heeft Stratus haar 24 x 7 infrastructuur al gereed -- op basis van zich twintig jaar doelbewust focussen op missie-kritische automatisering," aldus Dick Suech, senior vice president van Worldwide Customer Service. "Microsoft en Stratus werken nu samen om gegarandeerde beschikbaarheidniveaus van omgevingen op basis van Windows 2000 naar dezelfde hoogte te stuwen als de klanten van Stratus wereldwijd als normaal zijn gaan beschouwen."

Het eerste serviceprogramma voor de klanten van Stratus ftServer systemen is Business Critical Services, dat is bedoeld voor de klant die geen enkele downtime tolereert bij het uitvoeren van missie-kritische activiteiten. Dit serviceniveau onderscheidt zich van andere door:

* het 100 procent uptime programma voor de ftServer hardware, value-added software en de kernel van het Windows 2000 besturingssysteem;
* ondersteuning in samenwerking met Microsoft om de beschikbaarheid van de Windows 2000 kernel te garanderen door middel van MCSC-gecertificeerde Stratus Customer Assistance Centers (CAC), aangevuld met Hoge Beschikbaarheid en Datacenter overeenkomsten tussen Microsoft en Stratus.

Stratus en Microsoft bieden op afstand toezichthoudende diensten en daarnaast ondersteuning op afstand bij fout-isolatie en automatische probleemsignalering. Het SSN, in combinatie met de state-of-the-art technologie van Stratus op het gebied van retaining memory state in het geval van een softwareprobleem, stelt de technici van Stratus en Microsoft in staat om gezamenlijk in real-time te werken aan het uitvoeren van online remote diagnostics en het analyseren van problemen die van invloed kunnen zijn op de beschikbaarheid van het systeem van de klant.

Het volgende niveau, System Support Services, werd ontworpen voor de klant die ondersteuning nodig heeft voor Stratus ftServer hardware en value-added software, maar die over andere bronnen van ondersteuning beschikt voor het Microsoft 2000 besturingssysteem. Net zoals het eerste programma, omvat System Support Services
24 x 7 systeem monitoring op afstand en telefonische ondersteuning door het CAC, een software critical response binnen 30 minuten en een verscheidenheid aan probleemoplossende hardware services gericht op het garanderen van ononderbroken beschikbaarheid.

Het derde programma, Basic Support Services, werd ontworpen om ondersteuning te bieden voor niet missie-kritische activiteiten en om gebruikers die al gewend zijn te werken met hoge beschikbaarheid kennis te laten maken met het geïntegreerde product- en servicemodel van Stratus. Deze optie biedt vijf dagen per week gedurende acht uur telefonische support door het CAC en zorgvuldig geselecteerde probleemoplossende hardware ondersteunende diensten. Het programma is bedoeld voor bedrijfsomgevingen waar de zaken niet in gevaar komen indien een server gedurende korte tijd in simplex mode werkt.

"Het Stratus serviceprogramma heeft een goede reputatie als het gaat om de ondersteuning van klanten in vele van de meest veeleisende missie-kritische toepassingen ter wereld," aldus Sana Colli's, Directory of Globaal Partner Services van Microsoft. "Microsoft helpt haar partners bij het bieden van missie-kritische ondersteuning door middel van ons Certificeer Support Center (MCSC) programma. Wij zijn erg blij met de samenwerking met Stratus binnen het MCSC programma en weten dat die gunstig zal zijn voor onze wederzijdse klanten, doordat zij de beste dienstverlening ontvangen die beide bedrijven kunnen bieden."

De kern van elk serviceprogramma wordt gevormd door het op IP gebaseerde Stratus Service Network, een wereldwijd netwerk dat de afzonderlijke servers op de locaties van de klanten verbindt met geografisch verspreide Customer Assistance Centers (CAC). Meer dan 90 procent van alle systeemproblemen waarvoor Stratus verantwoordelijk is, kunnen via het netwerk op afstand worden opgelost, zonder dat daarvoor on-site hoeft te worden ingegrepen en zonder onderbreking van data-verwerking in de applicatie. Dit dankzij Stratus' unieke, hot-swappable - door klanten zelf te vervangen - componenten, de fout-isolerende technologie en het vermogen om op afstand dienstverlening te bieden via het SSN.

"Door middel van deze samenwerking wordt de hoogste prioriteit gegeven aan het oplossen van problemen, ongeacht de oorzaak, en wordt de effectiviteit van de serviceverlening centraal gesteld binnen de relatie met de klant," aldus Dick Suech van Stratus. "Hardware, software en service spelen allemaal een gelijke en eigen rol bij het garanderen van de hoogste niveaus van systeembetrouwbaarheid en beschikbaarheid.
En de service van Stratus is nu reeds de gevestigde norm voor de ondersteuning van klanten binnen vele van de meest veeleisende missie-kritische toepassingen ter wereld."

Tracking Service met eCAC
Met haar nieuwe ftServer service programma's geeft de onderneming ook het startsein voor eCAC, een real-time service tool waardoor de klant via Internet toegang krijgt tot het wereldwijde systeem voor call tracking van Stratus. Geautoriseerde klanten kunnen support calls plaatsen, die direct worden doorgeleid naar de juiste Stratus support engineer en hebben toegang tot historische gegevens met betrekking tot probleemlogging die zij kunnen opvragen via geautoriseerde sites. De klanten kunnen eveneens gebruik maken van eCAC's access control tools om de eigen multi-vendor support rij op te bouwen.

"Door fout-tolerante servers aan te bieden voor dezelfde prijs als die van minder betrouwbare systemen, richt Stratus zich nu op vele hoge-beschikbaarheid markten en op toepassingen met minder strenge eisen met betrekking tot uptime dan ons traditionele klantenbestand aan ons stelt," aldus Suech. "Verschillende netwerk-omgevingen vereisen verschillende serviceniveaus. Nieuwe programmakeuzes en uitbreidingen van bestaande programma's bieden de eindgebruikers de mogelijkheid de service en support af te stemmen op hun behoeften, voor zeer concurrerende prijzen in vergelijking met gelijkwaardige serviceniveaus van andere aanbieders. En als een Microsoft Certified Service Center (MCSC) beschikt Stratus over de expertise om vele problemen met betrekking tot Windows 2000 besturingssystemen te verhelpen, inclusief Datacenter problemen van klanten over de hele wereld."

Programmaprijzen
Stratus bepaalt de prijzen van haar serviceprogramma's om offensief te kunnen concurreren met vergelijkbare programma's van de concurrentie. Het System Support Services programma bijvoorbeeld heeft een lagere prijs dan de 24 x 7 high-availability reactive service aanbiedingen van Compaq, Hewlett Packard en IBM. De prijzen van System Support Services beginnen bij fl. 24.225,00. De Business Critical Services, met ondersteuning in samenwerking met Microsoft en het 100 procent beschikbaarheid-programma, is beschikbaar vanaf fl. 29.200,00. De prijzen voor Basic Support Services beginnen vanaf fl. 10.500,00. De prijzen worden berekend op basis van jaarlijkse serviceovereenkomsten. Aanvullend zijn installatie- en evaluatieservices en uitbreiding van bestaande serviceprogramma's mogelijk, evenals volumekortingen voor gebruikers op ondernemingsniveau.

Profiel van Stratus Computer
Stratus Computer Systems levert de meest beproefde reeks continu beschikbare computerplatforms, applicaties, professionele diensten en technologieën voor vitale bedrijfsactiviteiten ter wereld. Stratus bedient klanten over de hele wereld, met het accent op de financiële dienstverlening, de detailhandel, het reiswezen, de elektronische handel, de gezondheidszorg, de openbare veiligheid en de spelindustrie. Veel van de klanten van Stratus behoren tot de bekendste in hun sector, zoals vooraanstaande Amerikaanse beveiligingsfirma's, grote creditcardmaatschappijen, de grootste effectenbeurs van Azië, de grootste optiebeurs ter wereld en 15 van de 20 grootste banken ter wereld. Voor meer informatie over Stratus: www.nl.stratus.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Dennis Doodeman
Tel: +31 (0) 20 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

Stratus Computer Systems B.V.
Ron Heg
Tel: + 31 (0) 346 582 111
E-mail: Ron_Heg@stratus.com

Stratus en Stratus ftServer zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Stratus Computer Systems, S.à r.l. Alle overige gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.