Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 8-01-2001 2ePersberichtmaandag8januari2001

Politieberichten

Eindhoven: Vijf verdachten aangehouden voor mislukte overval Zondag is een 15-jarige Eindhovenaar in zijn woning in Tongelre aangehouden. Hij wordt samen met nog een 14-jarige Eindhovenaar en drie Eindhovenaren van 15 jaar verdacht van het plegen van een mislukte overval op een snackbar aan de Moreelselaan op 26 november 2000. De eigenaresse van de snackbar werd bedreigd met een vuistvuurwapen en de overvallers probeerden achter de toonbank te komen. Dit lukte niet en de overvallers zijn gevlucht. De vier andere verdachten zijn in de loop van het onderzoek aangehouden. Een van hen is na verhoor naar huis gestuurd en drie jongens zijn reeds voorgeleid in Den Bosch en in bewaring gesteld. De 15-jarige verdachte die zondag is aangehouden is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Nuenen: Inbraak in bedrijf
Tussen zondagmiddag 14.00 en maandagmorgen 7.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Spegelt. Na het gaashekwerk van de omheining te hebben doorgeknipt is een ruit van een toegangsdeur uitgesneden. Uit het pand zijn diverse elektrische en pneumatische hand-gereedschappen weggenomen.

Hooge Mierde: Aanrijding met gewonde
Maandagmorgen omstreeks 7.00 uur reed een 28-jarige automobiliste uit Beringen op de Gagel naar de kruising Gagel Langvoort. Even voorbij de kruising remde zij af. Door het gladde wegdek schoof zij door en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Haar passa-giere raakte gewond. Na behandeling in het Catharina-ziekenhuis kon zij huiswaarts keren.

Oirschot: Diefstal auto en auto-onderdelen
Tussen zaterdagavond 18.00 en maandagmorgen 9.00 uur zijn vanaf Den Heuvel een witte bedrijfsauto, Nissan Patrol GR, kenteken VF-HD-55 en een autoambulance met daarop 7 motorblokken en 7 versnellingsbakken, gestolen.

Asten: Inbraak in bedrijf
Tussen zondagmiddag 13.30 en maandagmorgen 8.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Kleine Heitrak. Aan de achterzijde van het pand is een ruit uitgesneden. Er verdwe-nen 2 accu boormachines, 1 slijptol, klein gereedschap en een mountainbike.

Deurne: Autogordelcontrole
Maandag is op de Dunantweg een autogordelcontrole gehouden. Van de 160 gecontroleerde automobilisten droegen er 14 geen autogordel. Zij kregen een bekeuring.

Eersel: Aanrijding met gewonde
Maandagmorgen omstreeks 8.40 uur raakte bij een aanrijding op de Oirschotsedijk een 41- jarige automobiliste uit Oirschot gewond. Zij reed daar richting Veldhoven. Door het gladde wegdek had zij niet voortdurend haar voertuig onder controle en botste tegen een boom. Zij klaagde over pijn aan haar schouder. Na behandeling in het St. Josephziekenhuis, kon zij huiswaarts keren.

De Mortel: Autogordelcontrole
Maandag tussen 9.45 en 10.45 uur is op de Oude Molenweg een autogordelcontrole gehou-den. 17 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel.

Beek en Donk: Autogordelcontrole
Maandagmorgen tussen 7.45 en 9.00 uur is op de Gemertseweg een autogordelcontrole gehouden. Van de 200 gecontroleerde automobilisten droegen er 9 geen autogordel. Zij kregen een bekeuring.

Aarle-Rixtel: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur is op de Helmondseweg een snelheidscontrole gehouden. 393 automobilisten zijn gecontroleerd. 92 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

Bakel: Snelheidscontrole
Maandag tussen 16.30 en 19.00 uur is op de Auerschootseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1192 gecontroleerde voertuigen reden er 74 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogste snelheid was 83 km/u.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 12.50 en 14.45 uur is op de Provincialeweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 914 gecontroleerde voertuigen reden er 82 sneller dan 50 km/u. Zij kre-gen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

Helmond: Mishandeling
Maandagmiddag omstreeks 14.10 uur is op de Tamboerijnstraat een 19-jarige vrouw uit Veldhoven mishandeld. Zij probeerde daar aan een bewoner een tijdschriftenabonnement te verkopen. De man, die een tijdschrift in zijn hand had, gooide deze plotseling in de richting van de verkoopster en schreeuwde naar haar. Zij keerde zich om en liep weg. Direct daarop voelde ze dat de man haar beetpakte en met kracht de trap afduwde. De verkoopster viel enkele treden naar beneden, stond snel op en rende weg. Zij klaagde over pijn in de rug. Door de val van de trap is haar jas kapot gegaan.

Helmond: Lastige jongen aangehouden
Maandagmiddag om 15.50 uur is op de Heistraat een 17-jarige jongen uit Helmond aange-houden. Hij bemoeide zich daar met een agent die een 16-jarige bromfietster uit Helmond controleerde. De agent vorderde meerdere malen dat hij zich moest verwijden. De jongen weigerde dat. Na zijn aanhouding is hij overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Autogordelcontrole
Maandagmiddag is op de Veld. Montgomerylaan een autogordelcontrole gehouden. 11 auto-mobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel. Een automo-bilist kreeg een bekeuring omdat het kind achterin de auto niet in een veiligheidsmiddel zat. Tevens ging een bromfietser op de bon voor het rijden zonder helm.

Casteren: Woninginbraken
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in vier woningen, respectievelijk gelegen aan de Willibrordusstraat, Hoogeind, Hemelrijken en Laaibeemden. Van de woningen zijn het slot van een achterdeur en of een raam aan de achterzijde opengebroken. Uit de woningen verdween geld, sleutels, een gsm en twee handtassen. Vanaf de oprit van de woning aan het Hoogeind verdween de personenauto, welke later nabij een bospad aan het Hoogeind is teruggevonden.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Maandagmiddag omstreeks 15.45 uur raakte bij een aanrijding op de Veld. Montgomerylaan een 38-jarige voetgangster uit Eindhoven gewond. Zij liep daar plotseling, tussen de gepar-keerde autos door, de rijbaan op. Een 71-jarige automobilist uit Eindhoven die daar over de ventweg richting centrum reed, remde doch kon een aanrijding met de Eindhovense niet voorkomen. Het slachtoffer viel. Zij raakte gewond aan armen, benen en gelaat en is overgebracht naar het Diaconessenhuis.

Valkenswaard: Roodlichtcontrole
Maandag tussen 8.45 en 9.45 uur is op de kruising Dommelseweg Luikerweg roodlichtcontrole gehouden. 4 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.