Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

Leerlingen Zeehonk naar Witte Mavo

NOODLOKALEN BIJ DE NORTHGO-SCHOLENGEMEENSCHAP

Als de Noordwijkse gemeenteraad ermee instemt, komen bij de Northgo Scholengemeenschap aan de Duinwetering vijf noodlokalen. Deze mogelijkheid heeft de voorkeur van de Commissie Onderwijs. Dit bleek uit de extra commissievergadering waarin is gesproken over een voorlopige oplossing voor de huisvesting van de leerlingen van de protestants christelijke basisschool Zeehonk. Deze voorlopige oplossing moet volgen op de noodmaatregelen die nu al zijn genomen als gevolg van de brand die het schoolgebouw aan de Julianastraat op 29 december j.l. grotendeels verwoestte.

In de noodlokalen worden de leerlingen van de Northgo Scholengemeenschap gehuisvest die nu les hebben in de Witte Mavo aan de Duinweg. Deze verhuizing zou alle leerlingen van de Northgo SG op één locatie samenbrengen. De leerlingen van Zeehonk kunnen dan terecht in het leegkomende gebouw van de Witte MAVO, eveneens allemaal bij elkaar. Bovendien kunnen zij dan naar school blijven gaan in de wijk waarin hun oude schoolgebouw is gelegen.

Als noodoplossing na de brand worden de leerlingen van Zeehonk vanaf 15 januari a.s. op twee locaties opgevangen: in leegstaande lokalen van de Witte Mavo en verder in de voormalige Willibrord Mavo aan de Van Panhuysstraat.

Op donderdag 11 januari a.s. worden bewoners in de omgeving van de Northgo Scholengemeenschap geïnformeerd over de plannen tot het plaatsen van de vijf noodlokalen. De bijeenkomst wordt gehouden in de Nieuwe Raadzaal van het Gemeentehuis om 20.30 uur.

Communicatie gemeente Noordwijk, tel. 071-3660451

Noordwijk, 8 januari 2001