Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 8-01-2001
Mediaberichten maandag 8 januari 2001 (17.00 uur)

VENLO: Zes gewonden bij aanrijdingen

VENLO Vermoedelijk door de plotselinge gladheid zijn maandagmorgen tussen zeven en negen uur in Midden- en Noord-Limburg vijf mensen gewond geraakt, afgezien van het verkeersongeval met drie doden en een gewonde in Helden-Beringe. Een zesde gewonde viel bij een verkeersongeval met een andere oorzaak.

In Venlo en Blerick gingen tussen zeven en negen uur op de Alberickstraat, Genbroekstraat en Nieuwborgstraat respectievelijk een fietsster en twee bromfietsers onderuit. Datzelfde overkwam een 18-jarige fietsster uit Roermond op de Mijnheerkensweg. Alle slachtoffers werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het tekort aan ambulances was op dat moment zo nijpend dat een politiesurveillance in Blerick de 35-jarige fietsster zelf naar het ziekenhuis bracht.

Op de Horsterweg in Castenray raakte een automobilist (gegevens nog niet bekend) gewond bij een botsing waarbij drie autos betrokken waren. Twee autos raakten total loss. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

In Molenhoek ontstond een botsing toen een 20-jarige automobilist uit die plaats achteruit vanuit een uitrit de Rijksweg opreed en geen voorrang verleende aan een 38-jarige automobilist uit Ottersum. De 20-jarige man raakte zodanig gewond dat hij naar het ziekenhuis in Nijmegen moest worden overgebracht.

ROERMOND: 24 PVs snelheid

ROERMOND Bij een snelheidscontrole op de Julianalaan in Roermond heeft de politie maandagmorgen tussen 07.30 en 09.00 uur 24 automobilisten bekeurd omdat ze harder reden dan de toegestane 50 km/u. In totaal werden 428 autos gecontroleerd: de hoogste snelheid bedroeg 75 km/u.

BLERICK: Stropers gepakt

BLERICK Naar nu eerst bekend is geworden heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag kort voor middernacht op de Maasbreesestraat in Blerick een 56-jarige man uit Blerick en een 30-jarige inwoner van Grashoek aangehouden. De mannen bleken bij een controle veertien dode konijnen en enkele lampen in hun auto te vervoeren. De mannen hebben tijdens hun verhoor toegegeven dat ze de beestjes hadden gestroopt: dat deden ze door ze met de lampen te verblinden en vervolgens met hun handen te doden. Onderzoek wees uit dat de dieren besmet waren met de bekende konijnenziekte mixamatose. Omdat niet uit te sluiten is dat de mannen in het verleden gestroopte konijnen hebben doorverkocht, waarschuwt de politie voor consumptie van het vlees. Na verhoor zijn de mannen in vrijheid gesteld en wordt tegen hen proces-verbaal opgemaakt. De dode konijnen zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd.

HELDEN-BERINGE: Ongeval veroorzaakt door gladheid

HELDEN BERINGE Het verkeersongeval waarbij maandagmorgen drie mensen om het leven kwamen is vrijwel zeker door gladheid veroorzaakt. Dat heeft het onderzoek van de politie uitgewezen. Het ongeval kostte het leven aan een 27-jarige inwoner van Someren (bijrijder bestelbus), een 33-jarige en een 39-jarige inwoner van Helden (respectievelijk inzittende en bestuurder van de personenauto). De 53-jarige bestuurder van de bestelbus is opgenomen in het ziekenhuis in Venlo, maar verkeert niet in levensgevaar.

Op basis van het ingestelde onderzoek concludeert de politie dat de bestelbus in een slip is geraakt en op de linker weghelft frontaal op de tegemoetkomende auto is gebotst. De bus reed in de richting Panningen.