Politiebericht Flevoland: district Noord 8-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Aanhouding na bedreigingBR> EMMELOORD In hun woning aan de Saturnusstraat is gisteravond een echtpaar aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. De aanhouding vond plaats nadat de politie naar een andere bewoner van de Saturnusstraat (een ex-familielid van het aangehouden echtpaar) was geroepen. De man vertelde dat het echtpaar bij hem aan de deur was geweest, een ruit had ingetrapt en hem met een mes had bedreigd. De aanleiding voor de confrontatie lag in de relationele sfeer. Het aangehouden echtpaar is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Onder invloed
BIDDINGHUIZEN Toen politieagenten gisteravond op de Weidehof een 39-jarige automobilist uit Biddinghuizen voor controle aan de kant zetten, rook de bestuurder naar alcohol en praatte met dubbele tong. Hij is aangehouden en op het politiebureau in Dronten aan een ademanalyse onderworpen, met als resultaat 785 ug/l (bijna 1,8 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en na verhoor is hij met een rijverbod van 9 uren en een dagvaarding heengezonden.

Gewond na aanrijding
LELYSTAD Gisteravond is op de T-kruising van de Westerdreef met de Houtribdreef een 59-jarige automobilist uit Lelystad gewond geraakt, nadat hij met zijn auto rechtdoor de kruising was opgereden en in de berm tot stilstand was gekomen. Omdat het vermoeden bestaat dat de man onder invloed achter het stuur zat, is hem in het Zuiderzeeziekenhuis, waar hij per ambulance is heengebracht, een urinemonster afgenomen. Zijn auto is afgesleept.