Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2001

Politiebericht Utrecht: Binnensticht 09.30 uur
Tweemaal rijden onder invloed

ZEIST Gisterenavond omstreeks 21.00 uur zagen surveillerende politieagenten op de Valkenboschlaan, dat de bestuurder van een personenauto vreemd rijgedrag vertoonde. Nadat zij de man, een 34-jarige man uit Zeist, hadden staande gehouden, roken zij overduidelijk een alcohollucht. De man werd aangehouden en bleis op het bureau 1000 ug/l, hetgeen overeenkomt met 2,30 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd hem een rijverbod van elf uur opgelegd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. Ook op de Arnhemse Bovenweg werd een 19-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede betrapt op het gebruik van alcohol. Na de eerste blaastest was er reden genoeg om de man aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. Bij de ademanalyse bleek zijn bloed
1,55 promille alcohol te bevatten. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en er zal een proces-verbaal volgen. De man kreeg tevens een rijverbod van zeven uur.

Meisje lastig gevallen en beroofd van fiets

BILTHOVEN Zondagavond omstreeks 17.00 uur is een dertienjarig meisje uit Bilthoven op de Antonie van Leeuwenhoeklaan lastig gevallen door een tweetal jongens.Toen zij met haar fiets ter hoogte van het postkantoor reed, stopten twee jongens voor het meisje. Zij betastten haar onzedelijk en een van de twee jongens gaf haar een klap op haar wang. Toen er een vrouw naderde, namen de verdachten de fiets van het slachtoffer af en verdwenen in de richting van de Soestdijkerweg.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de onbekende vrouw die het meisje heeft geholpen. Mogelijk dat zij iets meer kan vertellen over het signalement van de twee jongens. Heeft u informatie. Belt u dan met de politie van het district Binnensticht, telefoon 0900-88 44.