Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 10 januari 2001
Snoeiseizoen voor openbaar groen
's-Gravenzande heeft ongeveer 55 hectare openbaar groen. De gemeente heeft al dit groen beschreven in een groenstructuurplan. Bij zo'n structuurplan hoort ook een groenbeheerplan. Hierin staan alle maatregelen die nodig zijn om het gemeentelijk groen zo goed mogelijk te onderhouden. De mannen van de plantsoenendienst zorgen ervoor dat deze 'beheermaatregelen' worden uitgevoerd.

De wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor het beheerwerk, omdat de beplanting dan 'in rust' is. Het groen kan dan worden gesnoeid, gerooid of opnieuw aangeplant. Een groot deel van het snoeiafval wordt versnipperd en weer gebruikt als bodembedekker in de plantsoenen.

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden aan het groen in uw buurt, neemt u dan contact op met de afdeling Groen en Onderhoud van de gemeente, tel. 430233.

Inzameling klein gevaarlijk afval

Vorig jaar is bijna 10.000 kilo Klein Gevaarlijk Afval (KGA) van glastuinders ingezameld. Vele honderden tuinders in het Westland maken van deze regeling gebruik, zodat veel gevaarlijk afval op een verantwoorde manier kan worden afgevoerd. Ook dit jaar is er weer de gelegenheid om klein gevaarlijk afval van tuinbouwbedrijven in te leveren. In 's-Gravenzande kan dat iedere eerste donderdag van de oneven maand van 9.00 tot 12.00 uur op de parkeerplaats van het Julianasportpark aan de Koningin Julianaweg.

Nieuwe tuinders die willen deelnemen aan deze regeling moeten zich eerst aanmelden bij de heer R.P.A. van der Valk van de WLTO, tel. 070
- 414814.

Parkeerverbod

Burgemeester en wethouders hebben op 2 januari 2001 besloten een bord model E6 van de bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 te plaatsen bij een parkeervak in de Elzenhof. Het parkeren op dit vak is verboden, behalve voor de auto waarmee de heer C.M. Korfmaker zich verplaatst. Het kenteken van deze auto is FR-XG-58.

Iedere belanghebbende kan tegen dit besluit binnen 6 weken bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders. In de linkerbovenhoek van het bezwaarschrift dient u te vermelden: 'bezwaarschrift Awb'.
Bouwplannen
P.C. van Spronsen, Poelmolenweg 1, heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een berging/tuinhuisje op het perceel kadastraal bekend gemeente 's-Gravenzande, sectie K, nummer 3137, plaatselijk bekend Poelmolenweg 1.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Dorp Oost 1997', omdat ingevolge de ter plaatse geldende bestemming 'Tuin' de bouw van een berging/tuinhuisje niet is toegestaan.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor het bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 11 januari 2001 vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (1e etage, kamer 112). Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van `s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE `s-Gravenzande.
Aangemelde bouwplannen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
D. de Zeeuw
Duivenhok
Zandeveltweg 22
C. Dolk
Berging
Brederolaan 11
D.A. Groen
Serre
Meidoornstraat 14
Jos A.J. Kouwenhoven BV(correctie)
Bagijneland 16
M.J.M. Scholtes
Uitbouw
Zuidwind 16
Teunissen Ontwikkeling BV
Twee woningen
Naaldwijkseweg 11/13
Van der Knaap Amaryllis BV
Watersilo
Groeneweg 3
M. van de Weg-Van Geest
Woning
Braillestraat 12
Paradijs
Bedrijfsruimte en koelcel
Zanddijk 52
Boers Tuinbouw CV
Bedrijfsruimte
Monsterseweg 94
Intratuin 's-Gravenzande BV
Keuken en tuincafé
Monsterseweg 129
W.J. Dekker
Dakkapel
Meerkoet 86
G.J. Koene
Sweelincklaan 53
J. van Nieuwkerk
Aanbouw
Granaat 1
weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld. Volgende week (15 tot en met 19 januari) worden de grijze minicontainers geleegd.

Zet geen ijzer, plastic of andere spullen naast uw minicontainer. Het vuilophaalbedrijf neemt dit niet mee.
aangekondigd op deze pagina.

* Prins Willem-Alexanderschool, container op parkeerterrein Albert Heijn op vrijdag 12 januari van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag 13 januari van 10.00 tot 12.00 uur;