Gemeente Groningen

Paspoort vijftien gulden goedkoper in januari 10 januari 2001
De bewoners van de Padangstraat tot en met de Willem de Zwijgerstraat betalen in de maand januari vijftien gulden minder aan gemeentelijke leges voor de aanvraag van een paspoort. Bewoners van een straat waarvan de eerste letter van het laatste woord begint met P,Q,R,S,T,U,V,W,X,Y of Z, kunnen hun aanvraag indienen in de maand januari. Dit zijn niet alleen de bewoners van
o.a. de Padangstraat, maar ook bijvoorbeeld de bewoners van de Admiraal de Ruijterlaan en de Hora Siccamasingel. U kunt uw aanvraag indienen bij de afdeling Burgerzaken. Denkt u er om, dat u twee pasfotos van goede kwaliteit meeneemt (bij voorkeur van de vakfotograaf).
U moet alle reisdocumenten die in uw bezit zijn bij de aanvraag overleggen.
Als beide ouders de ouderlijke macht uitoefenen, kunnen kinderen in het Nederlandse paspoort van beide ouders worden bijgeschreven. Voor bijschrijving in het paspoort van de ene ouder, moet de andere ouder wel schriftelijk toestemming verlenen, onder overlegging van een legitimatiebewijs van die ouder. Voorwaarde is, dat de kinderen nog geen 16 jaar oud zijn en niet zelf een Nederlands paspoort hebben. Bijschrijving is ook mogelijk in het paspoort van de voogd.
Als u geen paspoort nodig heeft, kunt u ook een Europese identiteitskaart aanvragen. Hierop wordt geen korting verleend. De geldigheid van deze kaart is beperkt tot een gedeelte van Europa. Op deze kaart kunnen geen kinderen worden bijgeschreven. Per 1 april 1992 is het niet meer toegestaan met een verlopen reisdocument naar het buitenland te reizen. U kunt op de aanmaak van uw nieuwe paspoort of Europese identiteitskaart wachten.
Voor meer informatie kunt u bellen met tel. 367 72 72 of langskomen:
Dienst Informatie en Administratie, Afdeling Burgerzaken Prefectenhof, Kreupelstraat 1. Open: maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 16.00 uur; donderdag ook van 18.00 tot 20.00 uur. Wijkservicecentrum Hoogkerk, Hoendiep 208. Open: maandag tot en met vrijdag 8.00 tot 12.00 uur. Wijkservicecentrum Het Dok in Lewenborg, Kajuit 4. Open: maandag tot en met vrijdag 8.30 tot 12.00 uur.