Apple Benelux

Apple. The Apple Store. iReview iTools. iCards. QuickTime. Apple Support. Mac OS X
HotNews Hardware Software Made4Mac Education Creative Small Business Developer Where to buy

Apple onthult titanium PowerBook G4 van 2,6 cm dik

Bunnik/Brussel, 10 januari 2001 - Apple heeft vandaag het begrip draagbare computer een nieuwe invulling gegeven met de nieuwe titanium PowerBook G4. De nieuwe PowerBook G4 is voorzien van een PowerPC G4-processor met Velocity Engine van maximaal 500 MHz, een superbreed beeldscherm van 15,2 inch (diagonaal), een dvd-sleuf en een batterij met een gebruiksduur van vijf uur. Dit alles is gevat in een titanium behuizing van 2,6 cm dik, die slechts 2,4 kg weegt.

"De volledig nieuwe titanium PowerBook G4 is de meest revolutionaire draagbare computer aller tijden", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Qua prestaties is dit een 'supercomputer voor onderweg', en toch is deze computer dunner en mooier dan de allerbeste subnotebooks."

De superlichte en toch ongelooflijk krachtige titanium PowerBook G4 dankt zijn prestaties aan de volgende kenmerken:
* PowerPC G4-processor met Velocity Engine, met een snelheid van maximaal 500 MHz en 1 MB Level 2-cache;

* dikte van 2,6 cm;

* gewicht van 2,4 kg*;

* titanium behuizing;

* adembenemend 15,2-inch (diagonaal) active-matrix TFT-breedbeeldscherm;

* dvd-romsleuf;

* lithium-ion batterij met een gebruiksduur van maar liefst vijf uur;

* 128 tot 256 MB SDRAM, uitbreidbaar tot 1 GB;
* AGP 2X Rage Mobility 128-kaart met 8 MB SDRAM;
* ingebouwde 10/100 Ethernet-, USB-, FireWire-, VGA- en S-video-uitvoerpoorten; en ondersteuning voor AirPort met geïntegreerde antennes.

Dankzij het superbrede beeldscherm en de razendsnelle PowerPC G4-processor is de PowerBook G4 de ultieme computer om onderweg videobeelden te bewerken. Dat kan bijvoorbeeld met iMovie 2 van Apple, 's werelds populairste, meest gebruiksvriendelijke consumentenprogrammatuur voor de bewerking van digitale video, die standaard op de PowerBook G4 is geïnstalleerd, of met Final Cut Pro, het bekroonde programma van Apple voor professionele videobewerking, effecten en montage.

Bezitters van een PowerBook G4 kunnen onderweg ook hun digitale-muziekcollectie op orde brengen met behulp van de nieuwe iTunes-programmatuur van Apple, 's werelds beste en meest gebruiksvriendelijke 'jukebox'-programmatuur. Met iTunes kunnen gebruikers bijvoorbeeld nummers van hun favoriete cd's importeren en deze bestanden comprimeren in de populaire MP3-structuur. Bovendien kunnen zij hun muziekbestanden ordenen met behulp van de krachtige maar toch eenvoudig te gebruiken zoek-, blader- en afspeellijstfuncties, en indrukwekkende visuele weergaven van hun muziek op het beeldscherm bekijken. Daarnaast kan met iTunes worden afgestemd op honderden radiostations op het Internet.

De PowerBook G4 is gereed voor AirPort dankzij de ingebouwde sleuf voor de AirPort-kaart en twee ingebouwde antennes die de communicatie met het AirPort-basisstation verzorgen. AirPort, de revolutionaire draadloze netwerkoplossing van Apple, biedt de mogelijkheid om volledig zonder kabels het Internet op te gaan, met een snelheid van maximaal 11 megabit per seconde.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe PowerBook G4-serie is vanaf januari verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore) en de Apple Authorized Resellers, en is leverbaar in twee standaardconfiguraties:

* PowerBook G4 met een PowerPC G4-processor van 400 MHz en 1 MB Level 2 "backside"-cache, 128 MB PC-100 SDRAM, een Ultra ATA/66 harde schijf van 10 GB, een ATI RAGE Mobility 128-kaart met AGP 2x-ondersteuning en 8 MB SDRAM grafisch geheugen, ingebouwde 10/100BASE-T Ethernet-, FireWire- en USB-poorten, een VGA- en S-Video-poort, AirPort-ondersteuning, een ingebouwde 56K V.90-modem, iTunes en iMovie 2 voor een adviesprijs van US$ 2.599**; en

* PowerBook G4 met een PowerPC G4-processor van 500 MHz en 1 MB Level 2 "backside"-cache, 256 MB PC-100 SDRAM, een Ultra ATA/66 harde schijf van 20 GB, een ATI RAGE Mobility 128-kaart met AGP 2x-ondersteuning en 8 MB SDRAM grafisch geheugen, ingebouwde 10/100BASE-T Ethernet-, FireWire- en USB-poorten, een VGA- en S-Video-poort, AirPort-ondersteuning, een ingebouwde 56K V.90-modem, iTunes en iMovie 2 voor een adviesprijs van US$ 3.499**.

Voor de nieuwe PowerBook G4 zijn bovendien de volgende maatwerkopties verkrijgbaar: een harde schijf van 30 GB; maximaal 1 GB SDRAM; een AirPort-basisstation en AirPort-kaart; en het AppleCare Protection Plan.


* Gewicht is inclusief batterij en dvd-speler en varieert afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

** Voor de Nederlandse en Belgische prijzen verwijzen wij u graag naar onze website: www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore.

© 2001 Apple. Apple, het Apple logo, Macintosh, AirPort, Apple Store, Final Cut Pro, FireWire, iMovie, PowerBook en Velocity Engine zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars, en worden hierbij erkend.

Apple

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie ? de beste producten en ondersteuning leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, wetenschappers, technologen, ondernemers en consumenten in meer dan 140 landen.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, box 100
1020 Brussels
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
Email: vandeneynde.s@euro.apple.com

Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 40
Fax: +31 (0)30 - 659 38 50
E-mail: riedijk.e@euro.apple.com