Apple Benelux

Apple. The Apple Store. iReview iTools. iCards. QuickTime. Apple Support. Mac OS X
HotNews Hardware Software Made4Mac Education Creative Small Business Developer Where to buy

Apple introduceert iTunes, 's werelds beste en meest gebruiksvriendelijke 'jukebox'-programmatuur

Bunnik/Brussel, 10 januari 2001 - Apple heeft vandaag iTunes geïntroduceerd, 's werelds beste en meest gebruiksvriendelijke 'jukebox'-programmatuur, waarmee op de Mac een eigen muziekbibliotheek kan worden ingericht en beheerd. Met iTunes kunnen gebruikers nummers importeren van hun favoriete cd's, deze bestanden comprimeren in de populaire MP3-structuur en opslaan op de harde schijf van de computer. Vervolgens kunnen zij hun muziekcollectie ordenen met behulp van de krachtige maar toch eenvoudig te gebruiken zoek-, blader- en afspeellijstfuncties, indrukwekkende visuele weergaven van hun muziek op het beeldscherm bekijken en hun eigen audio-cd's branden: allemaal met behulp van één gebruiksvriendelijk programma. iTunes is uitsluitend bedoeld voor Mac-gebruikers en kan gratis worden gedownload vanaf www.apple.com.

"Apple heeft gedaan waarom Apple bekend staat: complexe programma's eenvoudig maar tegelijkertijd nog krachtiger maken", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "iTunes is de andere jukeboxprogramma's ver vooruit. We hopen dan ook dat dankzij de bijzonder gebruiksvriendelijke gebruikersinterface nog meer mensen zullen worden meegesleept door de revolutie op gebied van digitale muziek".

iTunes is de ultieme manier om digitale muziek te beheren en eigen cd's te maken. Met iTunes kunnen gebruikers:

* een onbeperkt aantal nummers importeren en coderen in de populaire MP3-structuur;

* het coderingsproces versnellen wanneer ze werken op een Power Mac G4 met Velocity Engine;

* muziekcollecties beheren met krachtige maar toch eenvoudig te gebruiken functies, inclusief een realtime zoekmachine en een browser waarin zij met één klik kunnen sorteren op artiest, album en genre;

* luisteren naar MP3's, audio-cd's en honderden radiostations op het Internet;

* visuele weergaven bekijken die synchroon lopen met de maat van de afgespeelde muziek;

* eigen muziek-cd's maken met behulp van de nieuwe cd-rw-speler of de nieuwe SuperDrive-eenheid van de Power Mac G4, een gecombineerde cd-rw-/dvd-r-speler, waarmee zowel cd's als dvd's kunnen worden gelezen en beschreven, door middel van een proces dat uit slechts één stap bestaat en waarvoor geen extra programmatuur voor het branden van cd's is vereist;
* nummers downloaden naar populaire MP3-spelers van Rio en Creative Labs die het gebruiksgemak van plug-and-play bieden en waarbij geen extra programmatuur of ingewikkelde installatie van besturingsprogramma's is vereist.

Verkrijgbaarheid
iTunes kan met onmiddellijke ingang gratis worden gedownload vanaf www.apple.com en is geschikt voor gebruik met Macintosh systemen die sinds augustus 1998 zijn geïntroduceerd. Gebruikers kunnen hun eigen cd's branden met de nieuwe cd-rw-speler of de nieuwe gecombineerde cd-rw-/dvd-r-SuperDrive van de Power Mac G4. Voor het gebruik van iTunes is Mac OS 9.0.4 of 9.1 vereist. Beide besturingssystemen kunnen gratis worden gedownload vanaf www.apple.com.

© 2001 Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, Power Mac en Velocity Engine zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars, en worden hierbij erkend.

Apple

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie ? de beste producten en ondersteuning leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, wetenschappers, technologen, ondernemers en consumenten in meer dan 140 landen.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, box 100
1020 Brussels
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
Email: vandeneynde.s@euro.apple.com

Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 40
Fax: +31 (0)30 - 659 38 50
E-mail: riedijk.e@euro.apple.com