Ben Ponsioen tot einde seizoen coach Gunco

ROTTERDAM Het bestuur van Gunco/Rotterdam Basketbal heeft Ben Ponsioen dinsdag 9 januari benoemd tot coach voor het restant van het seizoen. De 51-jarige inwoner van Alphen aan de Rijn start morgen, woensdag 10 januari, met de training en zit een dag later in de thuiswedstrijd tegen Vanilla uit Weert voor de eerste maal in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen naast assistenten Duco Tjeerde en Erik Braal op de bank.

Tjeerde en Braal fungeerden in de afgelopen weken als vervangers van de zieke hoofdcoach Ronald Wolfs. Toen in de eerste week van januari duidelijk werd dat diens herstel aanzienlijk meer tijd zou vergen, moest het bestuur van de Rotterdamse eredivisionist op zoek naar een tijdelijke kracht. Ook omdat Duco Tjeerde niet in staat was om zijn baan in Amsterdam nog langer te combineren met het coachen van het eerste als tweede team van Gunco.

Daarop werd Ben Ponsioen aangesteld. De 51-jarige docent lichamelijke opvoeding was als speler actief bij Bona Star en stond aan de basis van het succes van BVO Alphen. Met die club klom de coach uiteindelijk op naar de promotiedivisie, het niveau waar hij ooit nog tegen Gunco speelde. Vervolgens was Ponsioen tien jaar lang bij de Nederlandse Basketball Bond coach van diverse nationale jeugdteams. Bij BVO en de NBB had hij onder meer de Gunco-spelers Eelco Derks, Jerome de Vries, Stephan van der Schoot en Ardan Cusell onder zijn hoede.