ING Groep


Persbericht

Amsterdam, 10 januari 2001
ING Bank introduceert Biotechnologie Fonds

Vanaf 15 januari kunnen beleggers inschrijven op het ING Bank Biotechnologie Fonds. Dit sectorfonds belegt in aandelen van ondernemingen die actief zijn in de dynamische markt van de biotechnologie. Door te beleggen in het ING Bank Biotechnologie Fonds kunnen beleggers profiteren van de verwachte gunstige ontwikkelingen in deze sector.

Het zwaartepunt van het fonds ligt bij het beleggen in aandelen van bedrijven in de biofarmacie. Deze bedrijven concentreren zich op een relatief nieuwe vorm van medicatie, gericht op oorzaken van bepaalde ziektes die liggen in afwijkingen in de structuur van de genen. Met de verkregen kennis kunnen nieuwe medicijnen, behandelingsapparatuur en toedieningswijzen worden ontwikkeld. Momenteel wordt circa 20% van de medische onderzoeken al uitgevoerd op basis van biotechnologie. De toenemende vergrijzing zal nog voor een hoger medicijngebruik zorgen, waardoor de omvang van deze markt kan toenemen.
Naast biofarmacie belegt het ING Bank Biotechnologie Fonds ook in andere deelsectoren, zoals in die van bedrijven die technologie en apparatuur leveren nodig voor onderzoek en ontwikkeling op het vlak van biotechnologie, alsmede bedrijven die biotechnologische databestanden exploiteren.

De biotechnologiesector is een jonge dynamische sector. De koersontwikkeling van aandelen in deze sector kan dan ook zeer volatiel zijn. Beleggen in het ING Bank Biotechnologie Fonds is daarom vooral geschikt voor de lange termijn.

Het fonds zal net als andere fondsen van ING Bank worden beheerd door ING Investment Management. De uitgifteprijs bedraagt 25 per aandeel. Beleggers kunnen inschrijven van 15 januari tot en met 2 februari 2001 (tot 15.00 uur). Gedurende deze periode is geen aankoopprovisie verschuldigd. Vanaf 5 februari 2001 is het ING Bank Biotechnologie Fonds genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam NV. Het prospectus is vanaf 15 januari verkrijgbaar bij de kantoren van ING Bank.