Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 10-01-2001 3ePersberichtwoensdag10januari2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmiddag om 14.25 uur is op het spoorwegemplacement aan de Prof. Dr. Dorgelo-laan een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. Even daarvoor had hij met nog twee verdachten meerdere gsms uit een winkel aan de Hermanus Boexstraat gestolen. Direct daarop verlieten zij de winkel en renden weg in de richting van het NS station. Een winkel-verkoper en een getuige zette de achtervolging in. De gewaarschuwde politie kon na een korte achtervolging de verdachte op het spoorwegemplacement aanhouden. De bij verdach-te aangetroffen gsm is inbeslaggenomen. De Rotterdammer is voor nader onderzoek inge-sloten in het politiebureau.

Eindhoven: Drugs
Woensdagmiddag om 13.45 uur is op de Deken van Somerenstraat een 19-jarige man uit Roermond aangehouden. Een politiesurveillance zag dat hij daar aan het dealen was. De bij verdachten aangetroffen 15 bolletjes coke zijn inbeslaggenomen. Hij is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Woensdag tussen 15.15 en 16.15 uur is op de Boschdijk een roodlichtcontrole gehouden. Acht fietsers en een bromfietser kregen een bon voor het negeren van het roodlicht.

Helmond: Herkomst goederen
Op 29 november 2000 is door het Hausse Team een 53-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een aantal inbraken in woningen in onze regio. De man verschafte zich toegang tot de woningen door het boren van gaatjes. Het Hausse Team is een onderzoek gestart naar aanleiding van die reeks inbraken. Bij de verdachte zijn meerde-re goederen inbeslaggenomen. Daarbij zijn een gele onderwatercamera, merk Minolta en een Konica camera, Z-UP60 aangetroffen. Het Hausse Team is op zoek naar de herkomst van deze goederen. Zij die inlichtingen hierover kunnen verschaffen worden verzocht contact op te nemen met het Hausse team, politieafdeling Helmond Oost, telefoon 0492-561400.

Helmond: Lastige jongeman
Woensdagmorgen tussen 9.00 en 9.30 uur is in een winkel aan de Wederhof een 25-jarige winkelmedewerker uit Helmond bedreigd. Een hem onbekende jongeman stootte hem aan, liep vervolgens door en pakte een winkeldoosje die hij kapot scheurde. De winkelmedewer-ker liep naar hem toe. De jongeman pakte direct daarop de Helmonder bij de keel en gaf hem een kopstoot. De Helmonder deed een stap terug en vorderde aan hem de winkel te verlaten. Bij het verlaten van de winkel sloeg de jongeman meerdere cosmetica flessen uit het schap. Gekomen bij de kassa duwde hij de daar wachtenden personen weg, beledigde de caissière en verliet de winkel. Buitengekomen stapte hij op een fiets en reed snel weg.

Bakel: Verlichtingscontrole
Woensdag tussen 7.45 en 8.20 uur is op de Benthem een verlichtingscontrole gehouden. 14 fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Beek en Donk: Verkeerscontrole
Tijdens de weekmarkt vanmorgen zijn 3 automobilisten negeerden het verbod inrijden een-richtingsweg. Zij kregen een proces-verbaal.

Bakel: Snelle bromfietser
Woensdagmiddag omstreeks 16.40 uur is op de Helmondsestraat een 17-jarige bromfietser uit Bakel gecontroleerd. De man reed met zeer hoge snelheid, komende uit de richting Helmond naar Bakel. Een politiesurveillance had moeite de bromfietser te volgen en haalde daarbij snelheden van 100 km/u. Op de Helmondsestraat kon de politiesurveillance de brom-fietser staande houden. Zijn bromfiets is uit het verkeer genomen en voor onderzoek overge-bracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in auto
Tussen dinsdagavond 23.00 en woensdag 2.30 uur is ingebroken in een geparkeerde auto op de Burg. Uyenstraat. Een ruit is ingeslagen. Uit de auto verdween een jas en een schou-dertas met daarin geld, persoonsbescheiden, make up, armband, een pasje en een gsm.

Eersel: Autogordelcontrole
Woensdag tussen 9.50 en 11.00 uur is op de Nieuwstraat een autogordelcontrole gehouden. Van de 105 gecontroleerde automobilisten droegen er 10 geen autogordel. Zij kregen een bekeuring.