PERSBERICHT

START ALPHA-CURSUSSEN IN EDE

In de maand januari 2001 doet zich het unieke feit voor dat in Ede vier Alpha-cursussen zullen starten. Nadat deze cursus het afgelopen jaar reeds in verschillende Edese kerken en gemeenten heeft plaats gevonden, is er nu in het nieuwe jaar opnieuw gelegenheid om deze cursus mee te maken.

De Alpha-cursus vindt zijn oorsprong in een kerk in Londen. Daar werd enkele jaren geleden Nicky Gumbel voorganger in een kerk in het hart van Londen, waar alleen nog wat oudere mensen kwamen. Hij zocht naar een manier om mensen weer te bereiken met het goede nieuws van het evangelie. Dit heeft geleid tot de opzet van de Alpha-cursus, die inmiddels een groot succes is geworden in Engeland en die zich daarna verspreid heeft over de gehele wereld. Het bleek dat op veel plaatsen mensen belangstelling hebben om op een vrijblijvende manier wat meer te weten te komen over het antwoord op de vraag wie Jezus eigenlijk is, waarom mensen ook nu nog enthousiast over Hem zijn. De Alpha-cursus houdt op een ontspannen manier een korte kennismaking met het christelijk geloof in: met elkaar eten, praten en vragen over de kern van geloven en leven.

In Ede start de Alpha-cursus op woensdag 10 januari a.s. in de Nederlands Hervormde Bethelkerk; op donderdag 18 januari in de Evangelische gemeente De Schuilplaats; op dezelfde dag in de Baptistengemeente en op maandag 22 januari een cursus speciaal voor jongeren van 16 25 jaar, ook opgezet vanuit de Baptistengemeente. Ook in enkele andere Edese kerken is de cursus thans in voorbereiding. In alle gevallen bestaat de eerste avond uit een vrijblijvende kennismaking, voorafgegaan door een gezamenlijke maaltijd in een feestelijke sfeer. Deze maaltijd is het wekelijks terugkerende begin van elke cursusavond. De cursus duurt in zijn geheel 10 weken.

Nadere informatie is te verkrijgen op de volgende telefoonnummers: Bethelkerk: Hanneke Hegeman, telefoon 635417
De Schuilplaats: Gerard Veenendaal, telefoon 618381/650054 Baptistengemeente: Wilma Paauw, telefoon 641624
Youth-Alpha: Robert Baak, telefoon 0317 318449

Ede, 2 januari 2001

Noot voor de redactie,