KEMPEN EN CO

Toekomst Beurshave

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op donderdag 25 januari 2001 om 11.00 uur ten kantore van Kempen & Co N.V., wordt onder meer de toekomst en de structuur van beleggings-maatschappij Beurshave N.V. behandeld.

Voor deze Algemene Vergadering van Aandeelhouders wordt documentatie beschikbaar gesteld als toelichting op het betreffende agendapunt. Vier scenario's zijn uitgewerkt met betrekking tot hun juridische en fiscale consequenties. Deze zijn de omzetting van Beurshave in een fiscale beleggingsinstelling met een open einde structuur, splitsing in een tweetal entiteiten toegespitst op specifieke aandeelhoudersgroepen, een bod dan wel liquidatie. Doelstelling van deze voorstellen is de huidige discount van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke waarde per aandeel te verminderen en de verhandelbaarheid van het aandeel te vergroten.

Het standpunt van de Directie luidt :

De directie is voornemens in de aanstaande Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorstellen tot omzetting in een fonds met een open einde in de vorm van een fiscale beleggingsinstelling (FBI) te doen. Uiteraard zullen hierbij alle fiscale gevolgen zorgvuldig worden meegewogen. De directie heeft evenwel als standpunt dat - gelet op de waarschijnlijkheid dat een groep groot-aandeelhouders mede om fiscale redenen de voorkeur geeft aan liquidatie - een besluit tot omzetting formeel pas zal worden voorbereid indien houders van tenminste 30% van de uitstaande aandelen A zich in beginsel voor een dergelijk besluit uitspreken. Indien een belangrijke meerderheid (boven 70%) de voorkeur geeft aan een vorm van liquidatie (of een bod van een derde wil afwachten), zal de directie vanzelfsprekend de verdere voorbereiding en begeleiding van een liquidatiescenario ter hand nemen.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden de meningen aangaande deze scenario's gepeild.

Het jaarverslag 1999/2000, de agenda en bijbehorend vergaderstuk over de te bespreken scenario's inzake de toekomst en structuur van Beurshave zijn kosteloos te verkrijgen bij Kempen & Co N.V. te Amsterdam. Tevens wordt deze informatie beschikbaar gesteld op de website www.kempen.nl/orangefunds.

Op 9 januari 2001 bedroeg de intrinsieke waarde per aandeel A euro 16,14 en bedroeg de slotkoers euro 14,35. De tien grootste belangen in de portefeuille als percentage van de beleggingen zijn momenteel: Van der Moolen Holding (18,5%), Kas-Associatie (14,8%), AOT (8,2%), Bever Holding (6,0%), ABN AMRO Holding (4,5%), Gontard & Metallbank (4,3%), Aegon (3,8%), Sarasin Bank (3,2%), ING Groep (3,0%), Fortis (2,4%).

Utrecht, 10 januari 2001

De Directie Beurshave Management B.V.

Voor nadere informatie inzake het fonds kan contact worden opgenomen met de heer F. Tuin (Kempen Capital Management N.V., tel. 020 - 5571.371) of de heer F. Mouthaan Greenfield Capital Partners B.V.,tel. 030 - 3232.494).

Kempen & Co

10 jan 01 08:56