Politiebericht Friesland: Friesland 10-01-2001 Politieberichten van 9/1 (13.00 uur) t/m 10/1 (07.00 uur)

Balk: inbraak clubgebouw
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in het clubgebouw van de golfvereniging `Gaasterland` aan de Tjalke de Boerstrjitte. De toegangsdeur werd opengebroken. Het geldbakje van de telefoonautomaat had men opengebroken en het geld werd eruit gehaald. Een 61-jarige inwoner van Balk deed namens de golfvereniging aangifte.

Sint Annaparochie: onder invloed
Dinsdag omstreeks 13.40 uur werd op de Statenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Sint Annaparochie bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 980 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: mishandeling
Dinsdag omstreeks 14.30 uur werd op de Tuinen een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, door een onbekende man met een steen op zijn hoofd geslagen. De aangever liep een bloedende hoofdwond op. De hoofdwond werd in het ziekenhuis behandeld. De aangever stond te praten met nog een aantal mannen. De verdachte kwam daarbij staan en de aangever vroeg toen aan die onbekende man om door te lopen. Voordat de aangever wist wat er gebeurde, kreeg hij een klap met een steen op zijn hoofd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Buitenpost: brand in garage
Dinsdag omstreeks 15.25 uur kwam er een melding binnen dat op De Achterkant een woning in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat een garage aan de zijkant van een woning in de brand stond. De brandweer, die snel ter plaatse was, heeft het vuur geblust. Vermoedelijk heeft de 14-jarige zoon des huizes vuurwerk afgestoken, waarbij een vonk terecht is gekomen in het hooi, dat bij de geopende garagedeur lag. De drie cavia`s, die in een hok in de garage stonden, overleefden de brand doch waren nauwelijks nog te herkennen zo zwart waren ze geworden. De schade aan de garage bleef beperkt.

Leeuwarden: mishandeling
Dinsdag omstreeks 13.30 uur werd een 31-jarige inwoner van Leeuwarden op de Nieuwestad mishandeld en beroofd door twee mannen. Het slachtoffer kwam de twee verdachten, die hij kende, voor de V en D tegen. De verdachten, te weten een 42-jarige inwoner en een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, spraken het slachtoffer aan. De oudste verdachte wilde heroïne van het slachtoffer hebben en toen hij dit niet kreeg, gaf hij het slachtoffer een elleboogstoot tegen de neus, waardoor het slachtoffer op de grond viel. De man werd vervolgens door de twee verdachten achter `De Waag` gesleept en daar werden zijn zakken doorzocht door de oudste verdachte en het geld, een klein bedrag, werd door hem weggenomen. Via het straathoekwerk op de Weaze werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis, waar is gebleken dat zijn neus beschadigd was. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De oudste verdachte werd later die dag omstreeks 19.15 uur aangehouden op de Goudenregenstraat. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De andere verdachte moet nog worden gehoord.

Drachten: inbraak auto
Dinsdag tussen 18.50 en 20.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Postlaan ter hoogte van de voetbalvereniging Drachtster Boys. Twee ruiten van de auto werden vernield en uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 40-jarige inwoner van Donkerbroek heeft aangifte gedaan.

Beetgumermolen: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.35 uur werd op de Ingelumerdyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 49-jarige inwoner van Beetgumermolen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 495 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Siegerswoude: inbraak woning
Dinsdag tussen 17.00 en 23.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Middenwei. Een keukenraam aan de achterzijde van de woning werd vernield. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden sieraden, een stereo-installatie en geld weggenomen. De eigenaar, een 58-jarige inwoner van Siegerswoude, heeft aangifte gedaan.

Hilaard: aanrijding licht gewonde
Dinsdag omstreeks 13.50 uur reed een 43-jarige inwoner van Franeker met zijn auto over de Westergoawei, komende uit de richting Bolsward en gaande in de richting Leeuwarden. Net voorbij de afslag Winsum, onder Hilaard, zag hij plotseling dat door nog onbekende oorzaak een tegemoet komende personenauto, bestuurd door een 71-jarige inwoner van Dronrijp, op zijn weghelft kwam. De auto`s raakten elkaar en kwamen uiteindelijk in de berm (auto inwoner Franeker) en in de sloot naast de weg tot stilstand. De bestuurder uit Dronrijp raakte licht gewond.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272