Politiebericht Groningen: Diversen 10-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 10 januari 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: drugdeal
Aan de Stationsweg in Winschoten heeft de politie gistermiddag een 47-jarige man uit Weener en een 29-jarige vrouw uit Bunde aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man en de vrouw drugs kochten van een onbekend gebleven persoon. Deze dealer wist te ontkomen toen het drietal door de politieagenten werd betrapt. In het bezit van de beide verdachten werden zes bolletjes heroïne en cocaïne aangetroffen. De verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en verhoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Opiumwet. De drugs zijn door de politie in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de dealer. Omdat bij onderzoek bleek dat de vrouwelijke verdachte nog 14 dagen gevangenisstraf had openstaan is zij na verhoor overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht aan de Oude Schans in Delfzijl een 40-jarige man uit de gemeente Loppersum aangehouden. De werd voor de aanhouding door politiemensen aangesproken nadat getuigen hadden gemeld dat hij voornemens was met een auto weg te rijden. Hem werd aangezegd de auto te laten staan. Kort daarop werd de man toch rijdend aangetroffen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.9 promille alcohol werd gemeten. Bij onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man na eerder rijden onder invloed was ingevorderd. Na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod van 10 uur. Zijn auto is door de politie in beslag genomen.

Ten Post: man mishandeld
Een 43-jarige man uit Ten Post is gistermiddag gewond geraakt bij een ruzie in de Tammingastraat in Ten Post. Na een melding van een getuige werd het slachtoffer door de politie aangetroffen in een woning in de Oldenhuisstraat in Ten Post. Hij bleek een hoofdwond te hebben en is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. Uit politie onderzoek is gebleken dat de man met een houten knuppel tegen het hoofd was geslagen tijdens een ruzie waarvan de oorzaak vermoedelijk in de relatiesfeer moet worden gezocht. Het slachtoffer kon na behandeling naar huis. De dader werd bij het politieonderzoek aangetroffen in een woning aan de Tammingstraat. De man, een 33-jarige man uit Groningen, is aangehouden voor poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. Hij is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. De knuppel waarmee het slachtoffer is verwond is in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de ruzie.

Veendam: inbraak in vrachtauto
Het afgelopen weekend werd ingebroken in een vrachtauto van een transportbedrijf aan de Zwaaikom in Veendam. Onbekende vernielden een zeil van een huif om in de laadruimte te komen. De inbrekers namen een hoeveelheid badkamersanitair mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Oldehove: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Boventilsterweg in Oldehove is gistermiddag een 44-jarige vrouw uit Oldehove gewond geraakt. De vrouw botste met haar auto achter op een andere auto, bestuurd door een 58-jarige garagehouder eveneens uit Oldehove. Die had de auto waarin hij reed gerepareerd en was bezig de remmen te testen. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Beide autos raakten bij het ongeval total loss en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stadskanaal: inbraak
Gistermorgen werd ingebroken in een woning aan de Pekelderstraat in Stadskanaal. Om binnen te kunnen komen vernielden de inbrekers een raam. Ze namen een aantal schilderijen, een hoeveelheid antiek en sieraden mee. De politie stelt een onderzoek in.

Kornhorn: bedrijfsongeval
Een man uit Lutjegast, (leeftijd onbekend) medewerker van een pluimveebedrijf aan de Provinciale weg in Kornhorn, is gistermorgen gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Hij werd tijdens zijn werkzaamheden aangereden door een heftruck, bestuurd door een 37-jarige collega van de man. Hij liep beenletsel op en is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie ingeschakeld.

Groningen: vijf autos beschadigd door dronken rijder Op de SS Rosensteinlaan is dinsdagnacht een 29-jarige automobilist in zijn woonplaats tegen vier geparkeerde autos aangereden. De bestuurder en een 25-jarige inzittende namen na de aanrijding de benen en konden op grond van een door getuigen opgegeven signalement in de Merelstraat worden aangehouden. De automobilist bleek onder invloed (1.55 promille). Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Zijn inzittende plaatsgenoot bleek in het bezit van een kleine hoeveelheid dope. Hij is aan de KMAR overgedragen. Van de vijf betrokken autos worden er drie als total-loss beschouwd.

Groningen: man aangehouden voor inslaan autoruit Een 25-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht in de van Heemskerkstraat aangehouden omdat hij een autoruit insloeg. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd kwaad toen hij wegens zijn dronkenschap niet met een taxi mee mocht. Hij sloeg een achterruit van een auto in en werd door omstanders vast gehouden tot dat de politie kwam. De man is ingesloten.

Groningen: agressief door de drank
Op de Nieuwe Sint Jansstraat werd dinsdagavond een 30-jarige man uit Delfzijl aangehouden omdat hij meerdere malen voorbijgangers bedreigde. De dronken man ging op de Oostersingel en in de Nieuwe Sint Jansstraat met gebalde vuisten voor fietsers en voetgangers staan en bedreigde ze. Hij werd door de politie aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: rijden onder invloed
Een 45-jarige automobilist uit Groningen is dinsdagmiddag op de Korreweg gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man reed zonder een geldig rijbewijs en bleek onder invloed (0.55 promille). In afwachting van een beslissing van justitie is zijn wagen in beslag genomen. De man krijgt een proces-verbaal.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 884