Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 09.15 uur
Verkeerscontroles

MAARSSEN/ABCOUDE/LOENEN De politie heeft dinsdagavond en nacht een algehele verkeerscontrole gehouden in Maarssen. Daarbij werd eveneens gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Aan onder meer de Floraweg en de Dr. Plesmanlaan werden in totaal 130 blaastesten afgenomen. In drie gevallen was teveel gedronken. Het ging daarbij om promillages van 0.54 tot 1,1.

Bij de controle werden 152 motorvoertuigen gecontroleerd. Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer het niet dragen van een gordel (14), het voeren van mistlicht (2), een gladde band (1), een verlopen APK (2). Daarnaast werden enkele bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een helm, het niet voeren van fietsverlichting en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Later in de nacht werd opnieuw gecontroleerd op alcohol. Een 42-jarige autobestuurder uit Abcoude werd aan de Burgemeester des Tombeweg in zijn woonplaats aangehouden. De man had een promillage van 1,25. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Aangezien de bestuurder al eerder was aangehouden met alcohol op zal hij zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Ook in Loenen aan de Vecht werd gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Zeventien bestuurders moesten blazen. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Inbreker betrapt

OUDEWATER De bewoonster van een woning aan de Pastoorsakker in Oudewater heeft dinsdag een inbreker op heterdaad betrapt. De dief was binnengekomen via de tuindeur en had in de woning enkele goederen gepakt. Toen de vrouw thuiskwam hoorde zij gestommel en zag vervolgens een jongen het huis uitrennen.

Hij ging er vervolgens op een fiets vandoor. De dief was volgens de bewoonster tussen de zestien en achttien jaar oud en was onder meer gekleed in een zwart kort jack.