Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.15 uur
Automobilist rijdt in op vrouw

UTRECHT Dinsdagavond heeft een 30-jarige vrouw uit Utrecht bij de politie aangifte gedaan van poging tot doodslag. Omstreeks kwart over zes liep zij over de Oudegracht en wilde ter hoogte van de Potterstraat de Viebrug oversteken. Op een gegeven moment zag zij uit de richting van de Lange Viestraat een personenauto in haar richting rijden.
Zij zag dat die auto haar met een behoorlijke snelheid naderde en kennelijk op de Viebrug wilde keren. De vrouw moest een paar stappen achteruit doen om de auto te ontwijken, waardoor zij kwam te vallen. Tot haar stomme verbazing minderde de bestuurder geen vaart of deed hij moeite om haar te ontwijken. Al strompelend en struikelend viel zij tegen een hekwerk dat momenteel dient als afzetting in verband met wegwerkzaamheden.
Uiteindelijk besloot de wegpiraat te stoppen om een aanrijding met het hekwerk te voorkomen. Hierna reed de dader door zonder zich te bekommeren om de vrouw die overigens geen letsel opliep. De politie is in het bezit van het kenteken van de auto en zal een onderzoek instellen.

Oplichting

UTRECHT Dinsdagmiddag om drie uur werd in een supermarkt aan de Jan van Scorelstraat een 22-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor oplichting. De supermarkt was reeds gewaarschuwd dat in Nederland een man actief is die er een gewoonte van maakt om onder valse voorwendselen bij bedrijven binnen te komen. De man doet zich voor als medewerker van de bedrijfsbeveiliging en laat zich uitvoerig voorlichten over de bedrijfsbeveiliging ter plaatse. Ook heeft de verdachte bij diverse hotels in Nederland nog rekeningen open staan omdat hij ook daar onder valse voorwendselen heeft gelogeerd. Na overleg met de officier van justitie is de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Onder invloed

UTRECHT Woensdagochtend werd op de Lange Nieuwstraat een 34-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Bij een blaasproef bleek dat de man een promillage had van 0.8. Hij kreeg een bekeuring van vierhonderd en tien gulden en een rijverbod van twee uur.

Oplichting

UTRECHT De politie kreeg een tip dat een tot nog toe onbekende man zijn diensten aanbiedt bij het benzine tanken. Hij stelt aan de tankende klant voor om met zijn pasje te betalen en vraagt de klant om contant geld. Het pasje dat door de man wordt gebruikt blijkt echter vals te zijn.