Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 09,55 uur
Man beroofd van portemonnee

SOESTERBERG Een 39-jarige man uit Soesterberg liep dinsdagavond met zijn hond te wandelen op de Apollo. De man liep in de richting van Mercury. Omstreeks half elf hoorde hij een bromfiets naderen. Plotseling werd hij beetgepakt om zijn nek en onder bedreiging van vermoedelijk een mes moest hij zijn portemonnee afgeven.

De verdachten zijn hierna weggereden in de richting van Mercury en bij de Apollo linksaf geslagen. Hierna verdwenen zij uit het zicht. Hevig geschrokken belde de 33-jarige man naar de politie die direct een onderzoek startte.

Signalement dader1.: man, ongeveer 1.80 lang, normaal postuur, sprak Nederlands zonder accent, Hij droeg een donkere integraalhelm, een donkere kunststof jas.
Van de tweede verdachte kon het slachtoffer geen signalement geven.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland noord, 0900 88 44.

Controle autogordels

BAARN Op de Biltseweg in Baarn heeft de politie dinsdagochtend gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In totaal weren 283 automobilisten gecontroleerd. Achttien van hen droegen geen gordel en krijgen een bekeuring.