Cap Gemini Ernst & Young

CAP GEMINI ERNST & YOUNG

PERSBERICHT

Anachron en Cap Gemini Ernst & Young bundelen krachten in e-billing

Amsterdam, 10 januari 2001 - Anachron, de Europese marktleider op het gebied van e-billing en Cap Gemini Ernst & Young hebben hun krachten gebundeld om samen een nog sterkere positie te verwerven op het gebied van e-business en e-billing. Hiertoe hebben beide partijen vandaag een overeenkomst getekend.

De samenwerking houdt in dat Anachron haar unieke eBilling-software levert die voorziet in oplossingen en Applicatie Service Provider-diensten voor e-billing. Cap Gemini Ernst & Young levert onder andere advies op het gebied van informatie-technologie en de ervaring om software-oplossingen te implementeren bij cliënten. Beide partijen zullen ook gezamenlijk optreden in de verkoopactiviteiten, consultancy, projectmanagement en onderhoud.

40 tot 70 procent kostenbesparing
Kristin Russel, CEO van Anachron: "Bij e-billing worden facturen en betalingen via internet verstuurd. Door deze online afhandeling kunnen bedrijven 40 tot 70 procent besparen op hun kosten. Bovendien schept dit unieke marketingkansen voor bedrijven om hun klanten persoonlijk te benaderen, via internet, e-mail, SMS of WAP. Door de samenwerking met Cap Gemini Ernst & Young kunnen we onze groeistrategie een nog grotere impuls geven."

Michel de Meijer, general manager Financial Services van Cap Gemini Ernst & Young: "E-billing raakt vele processen en systemen in het hart van financiële instellingen. Dit te integreren is een kritieke succesfactor voor het besparen van kosten. Door de samenwerking met Anachron kunnen we hiervoor een totaaloplossing bieden."

Profiel Anachron
Volgens het onderzoeksbureau Killen & Associates groeit de markt voor e-billing enorm. Het bureau begroot de Europese markt in 2005 op 12 miljard dollar. Het Amsterdamse Anachron biedt als eerste de mogelijkheid om facturen en betalingen volledig via internet af te handelen. Anachron richt zich op dienstverleners die grote hoeveelheden facturen versturen aan vaste klanten, zoals banken, verzekeraars, creditcardmaatschappijen en mobiele telefoonaanbieders. Voor meer infomatie: www.anachron.com

Profiel Cap Gemini Ernst & Young
Cap Gemini Ernst & Young behoort tot de grootste management- en IT-adviesorganisaties ter wereld en is genoteerd aan de aandelenbeurs in Parijs. Op wereldwijde schaal is de onderneming actief in management consulting en IT-dienstverlening, systeemintegratie, technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing. Met deze activiteiten helpt de onderneming in de nieuwe economie zowel traditionele bedrijven als 'dot-companies' voortdurend nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen. De nieuw geformeerde organisatie heeft wereldwijd meer dan 58.000 medewerkers in dienst waarvan 9.000 in de Benelux. De organisatie realiseert een omzet van 7,7 miljard euro (pro forma 1999). Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.cgey.com en www.nl.cgey.com.



Noot aan de redactie