KNGF

Fysiotherapeuten besparen miljoenen op kostenstijging in Zorg

amersfoort, 10 januari 2001

Fysiotherapeuten besparen jaarlijks miljoenen op sterk gestegen kosten van arbeidsongeschiktheid in de Zorg

fysiotherapeut, huisarts, verloskundige en Minister Borst kunnen direct profiteren van oplossing

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft vandaag een oplossing gevonden voor de sterk gestegen kosten van arbeidsongeschiktheid in de Zorg door zelf op zoek te gaan naar een verzekering. Volgens Cees Hovenkamp, voorzitter van het KNGF is de oplossing goed nieuws voor de fysiotherapeuten en andere Zorgaanbieders als huisartsen, verloskundigen, tandartsen en logopedisten. In sommige gevallen liep de premiestijging van de huidige verzekeraar Movir namelijk op tot wel 400%. Ook Minister Borst (Volksgezondheid) zal van de oplossing van het KNGF aanzienlijk profiteren. Zij heeft immers toegezegd de reële stijging van de praktijkkosten van de Zorgaanbieders in het tarief te zullen compenseren. Deze stijging kan nu aanzienlijk lager uitvallen. Zorgaanbieders en het Ministerie kunnen nu tientallen miljoenen op jaarbasis besparen.

Samen met verzekeraar Interpolis en Assurantiekantoor Meeùs heeft het KNGF tussen Kerst en vandaag een verzekering voor haar leden ontwikkeld die kwalitatief minimaal gelijkwaardig is aan de huidige verzekeringen voor de Zorgaanbieders in Nederland. In veel gevallen is de premie voor deze nieuwe verzekering slechts de helft van wat Movir berekent. Door het absolute marktleiderschap van Movir nu zelfstandig te breken en zelf de markt te verkennen, lijkt het KNGF erin geslaagd niet alleen voor haar leden, maar ook voor de meeste overige Zorgaanbieders en het Ministerie van VWS tientallen miljoenen guldens op jaarbasis te besparen. Alleen al bij de fysiotherapeuten gaat het op jaarbasis om een reductie van de stijging van de praktijkkosten door arbeidsongeschiktheid van minimaal 15 miljoen gulden.

Cees Hovenkamp (voorzitter KNGF) is vol lof over de snelle besluitvorming van Minister Borst rondom haar toezegging om de premieverhoging van de arbeidsongeschiktheidsverzekering ook voor de fysiotherapeut in het tarief te vergoeden. Ook de rol van het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) in deze kwestie wordt positief ervaren. De fysiotherapeuten denken op hun beurt de Minister en de andere Zorgaanbieders een prima wederdienst te hebben verleend.

EINDE BERICHT

Voor informatie of het aanvragen van interviews kunt u contact opnemen met:

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) Arnoud Korporaal
Hoofd Communicatie
T: 033 467 29 13
F: 033 467 29 29
M: 06 22 458 148
E: korporaal@kngf.nl

10 jan 01 10:37