De nieuwe Minolta-QMS magicolor 2200 DeskLaser maakt kleurenlaserafdrukken betaalbaar

Concurrerende prijs en next-generation kleurenlasertechnologie zijn aantrekkelijke kenmerken van deze nieuwe printer


Amsterdam - 10 januari 2001 - Minolta-QMS, Inc. (NYSE: MQC) heeft vandaag de introductie bekend gemaakt van haar nieuwste kleurenlaserprinter, de magicolor® 2200 DeskLaser. Deze nieuwe printer is met 1.695 Euro bijzonder aantrekkelijk geprijsd en door de standaard 10/100BaseTX Ethernet interface direct klaar voor toepassing in een netwerk - hij is speciaal ontworpen om afdrukken productiever te maken voor werkgroepen die voornamelijk gebruik maken van Windows® applicaties.

Het gebruik van kleurenprinters in kleinere bedrijven neemt snel toe en het maken van kleurenlaserafdrukken wordt in hoog tempo de standaard voor alle kantooromgevingen. Minolta-QMS heeft de magicolor 2200 DeskLaser speciaal ontworpen voor gebruikers van zwart-wit en inkjetprinters die de aanschaf van een kleurenlaserprinter overwegen. De magicolor 2200 DeskLaser biedt alle mogelijkheden op het gebied van imaging die in een modern kantoor van belang zijn, waaronder kleurenafdrukken van hoge kwaliteit, standaard netwerkconnectiviteit en lage kosten per pagina. Deze en vele andere prestatiekenmerken maken de magicolor 2200 DeskLaser tot de perfecte vervangingsprinter voor bedrijven die momenteel nog gebruik maken van zwart-wit laserprinters en/of kleureninkjetprinters. De magicolor 2200 DeskLaser zal naar verwachting het succes van zijn voorganger, de magicolor 2 DeskLaser, een echte topper in de kleurenlasermarkt, minimaal evenaren.

De consistent hoge kwaliteit van dit nieuwe DeskLaser model maakt het tot een uitzonderlijk waardevolle machine. In tegenstelling tot andere kleureninkjetprinters, waarvan de afdrukken vaak vlekkerig zijn, snel vervagen en veel droogtijd nodig hebben, biedt de magicolor 2200 DeskLaser kleurenlaserprinter duurzame, blijvende afbeeldingen die bestand zijn tegen de zwaarste omstandigheden. Daar komt nog bij dat deze kleurenlaserprinter met behoud van zijn hoge snelheid volledig gevulde pagina's op 1200 dpi kan afdrukken, dit in tegenstelling tot kleureninkjetprinters waarvan de afdruksnelheid lager wordt naarmate er meer op de pagina staat. De magicolor 2200 DeskLaser biedt daarnaast betere prestaties van de verbruiksartikelen en een grotere papiercapaciteit, waardoor het afdrukken per pagina goedkoper - en dus rendabeler - wordt dan kleureninkjetprinters.

"De magicolor 2200 DeskLaser ontzenuwt de mythe dat alleen grote bedrijven met grote budgetten zich kwalitatief hoogwaardige kleuren kunnen permitteren", zegt Ronald Kuik, Area Manager bij Minolta-QMS. "Sommige business werkgroepen zouden er wat de kosten betreft beter aan doen hun huidige mid-range zwart-wit printer te vervangen door een magicolor 2200 DeskLaser, terwijl ze dan bovendien ook nog eens kunnen profiteren van snellere zwart-wit afdrukken van hoge kwaliteit plus alle voordelen van afdrukken in kleur".

Afdruksnelheid en de doorvoer vanuit het netwerk zijn uiteraard belangrijke zaken en dragen bij aan de workflow in het kantoor, maar de magicolor 2200 DeskLaser biedt nog meer "handige" voorzieningen waarmee de gebruikers van de printer nog productiever kunnen worden.

"De magicolor 2200 DeskLaser is voorzien van een uitdagend prijskaartje en gebaseerd op een succesvolle formule die aantrekkelijk is voor zowel grote als kleine bedrijven", zegt Kuik. "Deze printer is een nieuw bewijs van onze blijvende commitment om kleurenlaserprinters binnen het bereik van alle typen bedrijven en consumenten te brengen".

De magicolor 2200 DeskLaser is per direct verkrijgbaar via het Minolta-QMS wereldwijde netwerk van geautoriseerde distributeurs en reseller partners. Om de dichtstbijzijnde reseller te vinden kunt u bellen met +31 (0) 346 551 333, afdeling Verkoop of een bezoek brengen aan de website van Minolta-QMS op www.minolta-qms.com.

Minolta-QMS, Inc.
MINOLTA-QMS, Inc. is een innovatieve ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van oplossingen als het gaat om het afdrukken van documenten, inclusief kleuren en zwart-wit laserprinters en de bijbehorende verbruiksartikelen en accessoires voor toepassingen in algemene kantooromgevingen, voor electronic publishing, graphic design, geavanceerde imaging en in het thuiskantoor. Minolta-QMS heeft haar hoofdkantoor in Mobile, Alabama, VS, en distribueert haar producten via een wereldwijd netwerk van
e-commerce, reseller en distributie partners. Minolta-QMS, Inc. is genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool MQC.

Het Minolta-QMS logo, Crown, CrownView en magicolor zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Minolta-QMS, Inc. Alle andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke fabrikanten.