Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nieuwsberichten:

Gewonde bij steekpartij

10-1-2001. Dinsdagochtend deed zich op de Tolhuispont een ernstig steekincident voor waarvan een 51-jarige man het slachtoffer werd. Hij was eerst in elkaar geslagen en liep vervolgens diverse steekwonden op in zijn gezicht en nek. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en verkeert niet meer in levensgevaar. De politie heeft een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van en is ingesloten voor zware mishandeling, poging tot doodslag en/of moord.

De verdachte en het slachtoffer kennen elkaar. Het slachtoffer, een hulpverlener in de psycho/therapeutische sfeer, is begeleider van de verdachte geweest. Toen hij gisteren vanaf de De Ruyterkade de Tolhuispont naar Amsterdam-Noord nam, stond hij plotseling oog in oog met zijn voormalige cliënt. De verdachte zei iets in de sfeer van dat hij nog geld van hem tegoed had. Kort daarop viel hij zijn ex-begeleider aan en diende hem een aantal steken toe.

In de buurt van de aanlandingsplaats van de pont waren twee agenten met een controle bezig. Passagiers sloegen direct alarm, waarna de man werd aangehouden. Het steekwapen is in beslag genomen. De verdachte maakt een verwarde indruk en is niet bereid een verklaring af te leggen. Hij wordt morgen voorgeleid voor de officier van justitie van het parket Amsterdam.