Politiebericht Flevoland: gehele regio 10-01-2001 Dagelijkse persberichten
stafdienst communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Controle Easy Rider
ALMERE De politie heeft gisteren op twee plaatsen controles uitgevoerd op bromfietsen en scooters. s Ochtends werd er gecontroleerd op de Straat van Florida, s middags in het centrum van Almere Stad. In totaal werden 32 voertuigen gecontroleerd. 15 voertuigen waren goed voor 22 overtredingen: 3x rijden zonder helm, 2x onverzekerd rijden, 2x te gladde banden, 1 voertuig was niet voorzien van het gele plaatje en 14 voertuigen overschreden de constructiesnelheid.

Eenzijdig ongeval met letsel
ALMERE Rond middernacht heeft zich op de Noorderdreef een ongeval voorgedaan. De 34-jarige automobilist uit Almere is vermoedelijk met de rechter wielen in de berm terechtgekomen en heeft vervolgens de macht over het stuur verloren. Het voertuig heeft een aantal bomen geraakt en is tegen de brugleuning tot stilstand gekomen. De man droeg geen gordel en is met onbekend letsel overgebracht naar het VU Ziekenhuis in Amsterdam.

Eenzijdig ongeval door alcohol
ZEEWOLDE Op de Gooimeerdijk is vannacht een man aangetroffen die met zijn auto van de weg was geraakt. De 53-jarige man uit Almere bleek onder invloed te zijn van alcohol. Uit een eerste ademanalyse op het politiebureau in Almere bleek hij een promillage te hebben van ruim 2,4 promille (1055 ug/l). De man is ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod van 13 uur opgelegd gekregen.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Gisterochtend heeft zich op de Zuiveringweg een aanrijding voorgedaan. De 53-jarige automobilist uit Lelystad zag bij het inhalen een tegenligger over het hoofd en botste frontaal tegen de wagen van een 30-jarige plaatsgenoot. De 53-jarige man is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Lampje in water bleek loos alarm
EMMELOORD Gistermiddag kreeg de politie een melding binnen dat er in het water bij de Rijnstraat een rood lampje te zien zou zijn. Aangezien dit kan duiden op iets dat ter water is geraakt, werd direct de brandweer, de duikploeg van de brandweer en de ambulance gealarmeerd. Echter, lange tijd dreggen en zoeken leverde niets op. Een voorbijganger wist te vertellen dat ze een paar kinderen had zien spelen met een groen en een rood lampje. Het groene lampje was echter niet te zien, dus de zoekactie is vervolgd. Pas toen laat in de avond ook het groene lampje was gevonden, is de zoekactie gestaakt.