Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nieuwsberichten:

Verkeerscontroles

10-1-2001. Politiepersoneel van wijkteam Prinsengracht heeft gisteren bij verkeerscontroles op het Frederiksplein en in de Vijzelstraat 108 bonnen uitgedeeld. Vier buitenlandse overtreders moesten direct de portemonnee trekken en afrekenen. De bonnen werden uitgeschreven voor rijden door 'rood' (61x), het niet in de gordels zitten (34x) en andere rijfouten.

Nieuwe Leeuwarderweg
Politie kraanwagenpersoneel hield een snelheidscontrole op de Nieuwe Leeuwarderweg en gaf 40 snelheidsovertreders een proces-verbaal. De hoogste score was 124 kilometer per uur. Deze chauffeur probeerde te ontkomen en vluchtte met een behoorlijke snelheid de IJdoornlaan op. Desondanks werd hij aan de kant gezet. Vervolgens werd duidelijk dat hij een lasershield aan boord had. Dit apparaat is in beslag genomen en leverde de automobilist een extra proces-verbaal op. Ook vonden snelheidscontroles plaats op de Middenweg, de A-10-Noord en op de Stadhouderskade.

Op de Middenweg schreven de agenten 63 bonnen uit. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 kilometer per uur. Op de Middenweg geldt een maximumsnelheid van 50. Op de Rijksweg A-10 Oost gingen gisteravond 20 snelheidsovertreders op de bon. Hier bedroeg de hoogste snelheid 152 kilometer per uur, in plaats van 100. Bij een controleplaats aan de Stadhouderskade gingen gistermiddag 22 automobilisten op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 79 kilometer per uur terwijl 50 gereden mag worden. Bij een controle op de Haarlemmerweg werd gistermiddag de Laserpatrol ingezet. Hier werden 68 snelheidsovertreders geregistreerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 kilometer per uur. Op de Haarlemmerweg mag 70 worden gereden. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.