Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 10-01-2001
1e persbericht 10 januari 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto met gestolen stoffen
Een Opel Kadett met twee personen en vol goederen trok dinsdagavond om 23.50 uur op de Karel de Grotelaan de aandacht van een surveillancepatrouille. De politiemensen gingen achter de auto aan om de zaak te controleren. De bestuurder van de Kadett gaf gas en ging er tussenuit. Op een garagepleintje bij de Blaarthemseweg werd de auto gevonden. De inzittenden waren verdwenen. In de auto lagen enkele rollen stof. Deze bleken afkomstig van een stoffenzaak uit Eindhoven. De naam stond op de rollen stof. Het bleek dat er dinsdagavond was ingebroken in een opslagplaats van de stoffenzaak.

Eindhoven: Taxichauffeur beroofd
Een 23-jarige taxichauffeur uit Valkenswaard is dinsdag om 23.50 uur beroofd van zijn geld. De taxichauffeur kreeg op het Stationsplein twee mannen in zijn auto die naar het Floraplein moesten. Daar aangekomen trok een van de mannen een mes en eiste geld. De chauffeur gaf zijn portemonnee. De man pakte daar fl. 250,= uit en gaf de lege portemonnee terug aan de chauffeur. De mannen liepen daarna in de richting van de Aalsterweg.

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Dinsdagmiddag is op het politiebureau een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 27 december een beveiligingsbeambte van een supermarkt aan de Woenselse Markt heeft bedreigd met een pistool. De beveiligingsbeambte sprak de man aan omdat hij zich verdacht gedroeg en buiten de winkel aan de fietsen van het winkelpersoneel zat. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Onder invloed
Op de John F. Kennedylaan is dinsdag om 21.35 uur een 51-jarige automobilist uit Tilburg betrapt op het rijden onder invloed. Er is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Verdachte stalking aangehouden
Op de Tilburgseweg West is dinsdag om 13.20 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou al geruime tijd zijn 36-jarige ex-vrouw lastigvallen, bedreigen en achtervolgen. De man is ingesloten.

Eindhoven: Verdachte diefstal aangehouden
In de hal van een hotel in de binnenstad is woensdag om 9.00 uur een 48-jarige man uit Spanje aangehouden. De man pakte uit de handtas van een vrouw een agenda, waarin verschillende pasjes en creditcards zaten. Een andere aanwezig zag de diefstal en pakte de agenda terug. De ter plaatse geroepen politie hield de verdachte aan.

Best: Inbraak
Dinsdag overdag is ingebroken in een woning aan de Jan van Speycklaan. De voordeur is opengemaakt door de inbreker(s). De bewoner mist gouden sieraden.

Oirschot: Verdachten inbraak aangehouden
Op de A2 bij de afslag Leende zijn woensdag om 3.15 uur vier personen in een personenauto en een bestelauto aangehouden. Het zijn een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, en drie Eindhovenaren van 19, 25 en 37 jaar oud. Zij reden in een auto die eerder die nacht gezien was bij een bedrijf op bedrijventerrein de Stad in Oirschot. Daar waren van enkele autos dekzeilen kapotgesneden. Er was niets gestolen. Het kenteken van deze auto was aan de surveillance-eenheden van de politie doorgegeven. De Opel werd op de A2 opgemerkt door een van de politiemensen. Achter de auto reed een bestelauto, die duidelijk bij de Opel hoorde. Bij Leende konden ze aangehouden worden. Ze zijn voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Beeld van graf gestolen
Vanaf een graf op een begraafplaats aan de Kerkstraat is tussen zaterdag 6 januari en dinsdag 9 januari een bronzen madonnabeeld gestolen. Het beeld zat met metalen pinnen in het graniet vast, maar is losgerukt. Het beeld heeft een waarde van fl. 434,= en is ongeveer 30 cm hoog. Er is ook geprobeerd een bronzen vaas los te rukken. Dat is niet gelukt.

Beek en Donk: Forse boete voor schelden naar politie De 19-jarige man uit Beek en Donk die afgelopen zaterdag op de Gemertseweg een bekeuring kreeg nadat hij politiemensen uitschold heeft dinsdag een boete gekregen van fl. 500,=. Politiemensen spraken een groep jongeren aan waarvan enkele zonder licht reden. De 19-jarige man, die deel uitmaakte van deze groep, begon te schelden.

Eersel: Automobilist tegen lantaarnpaal
Een 57-jarige automobilist uit het Belgische Mol is dinsdagavond om 21.25 uur op de Postelseweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. De man had gedronken. Hij is met een hoofdwond en een hersenschudding in het St. Josephziekenhuis opgenomen. Er is een bloedproef gedaan en zijn rijbewijs is ingenomen.