Benchmarkresultaten HP Superdome breken record

HP's high-end UNIX-server overtreft IBM met 92% in SAP ATO standard application benchmark en SUN in TCP-C benchmark

Amstelveen, 10 januari 2001 - HP maakt de eerste benchmarkresultaten van de HP 9000 Superdome servers bekend. Het gaat om de assembly-to-order (ATO) standard application benchmark (1). en de TPC-C benchmark.

De ATO standard application benchmark bootst de situatie na van een supply-chain-omgeving met een groot aantal verkopen, korte productietijden en het op order assembleren van producten. De benchmark gaf voor de HP 9000 Superdome server een resultaat van 16.480 volledig verwerkte assemblage-orders per uur binnen de mySAP.com e-businessoplossing. Hiermee is de HP 9000 Superdome server het snelste platform ter wereld voor gebruikers van mySAP.com. Dit resultaat is bijna een verdubbeling van de prestaties van IBM's p680, die 8.570 assemblage-orders per uur verwerkt (2). De resultaten van de HP Superdome werden bereikt door de combinatie van een hoogwaardig systeemontwerp, superieur latent geheugen, flexibele mogelijkheden voor partitionering en de zeer snelle 'crossbar'-architectuur van de HP Surestore Disk Array XP512.

Daarnaast is de TPC-C benchmark uitgevoerd, die een indicatie geeft van de snelheid waarmee online transacties worden verwerkt. De TCP-C benchmark leverde voor de HP 9000 Superdome server een resultaat dat 71% beter was dan dat van Sun's E10000. In een systeemvergelijking waarbij de Oracle 8i database werd gebruikt, verwerkte de HP 9000 Superdome met 48 processors 197.024 transacties per minuut. De Sun E10000 verwerkte 115.395 transacties en zette 64 processors in.

De in september 2000 geïntroduceerde HP 9000 Superdome servers worden op dit moment volop uitgeleverd. Deze high-end UNIX-servers zijn de meest krachtige en flexibele systemen die op dit moment beschikbaar zijn. Het zijn bovendien de enige systemen die partitionering combineert met op gebruik gebaseerde prijsmodellen.

De HP 9000 Superdome server wordt door klanten gewaardeerd om zijn goede prestaties, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en mogelijkheden om verschillende besturingssystemen naast elkaar te gebruiken. Ook de uitgebreide professionele diensten, ondersteuning en financieringsmogelijkheden dragen hieraan bij. HP richt zich op het bieden van een totaaloplossing waarbij de klant centraal staat. Dit heeft al geresulteerd in het op locatie implementeren van systemen in slechts vier uur tijd. Klanten zoals Talk.com, General Mills, Telcordia Technologies en het Duitse instituut voor kankeronderzoek hebben al een HP 9000 Superdome server besteld en integreren deze in hun bedrijfskritische omgevingen

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(