Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

uiterlijk 1 februari a.s.

AANMELDEN VAN SPORTKAMPIOENEN 2000

Hierbij willen wij u attenderen op het feit, dat ook dit jaar de sportkampioenen uit het afgelopen jaar 2000 door het gemeentebestuur in het zonnetje zullen worden gezet. De criteria voor deze huldiging zijn voor het overgrote deel ongewijzigd gebleven.
Alhoewel deze criteria u inmiddels bekend zullen zijn, zetten we ze nog eens voor u op een rijtje:

A. JUNIOREN

Worden gehuldigd na het behalen van een regionaal (= zeeuwsvlaams) of provinciaal kampioenschap, of daaraan gelijk te stellen gewestelijk kampioenschap en na het behalen van een 1e, 2e of 3e plaats tijdens een nationaal of internationaal kampioenschap.
Als junioren worden, in de zin van de regeling, aangemerkt, alle jeugdleden van verenigingen in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar. Ook zij die met een huisdier of ander dier een provinciaal, gewestelijk, landelijk of internationaal kampioenschap hebben behaald, komen voor een huldiging in aanmerking.

B. SENIOREN

Worden gehuldigd na het behalen van een provinciaal of daaraan gelijk te stellen gewestelijk kampioenschap en na het behalen van een 1e, 2e of 3e plaats tijdens een nationaal of internationaal kampioenschap. Het gestelde onder A. en B. is van toepassing in zowel individueel als in teamverband.
In teamverband betreft dit alle categorieën junioren (in tegenstelling tot voorgaande jaren, waar slechts werd uitgegaan van de hoogste categorie junioren) en bij senioren gaat het om de 1e teams c.q. elftallen van de vereniging.
Indien bij een bepaalde tak van sport een andere leeftijdsindeling geldt voor junior-leden, komen deze leden (wanneer zij voldoen aan de gestelde voorwaarden) uiteraard ook voor een huldiging in aanmerking. Evenals voorgaande jaren geldt nog steeds dat zij, die buiten de gemeente Axel wonen en lid zijn van een Axelse sportvereniging, alleen in TEAMVERBAND kunnen worden gehuldigd.
Iemand die in de gemeente Axel woont en lid is van een niet-Axelse vereniging, kan alleen in INDIVIDUEEL VERBAND worden gehuldigd. PLAATSELIJKE EN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN KOMEN NIET VOOR EEN HULDIGING IN AANMERKING!

Wanneer er binnen uw vereniging personen en/of teams zijn, die voor een huldiging in aanmerking komen, dan kunt u de desbetreffende gegevens tot uiterlijk 1 februari a.s. schriftelijk bekendmaken bij afdeling welzijn van de gemeente Axel, Postbus 17, 4570 AA Axel. De gegevens, die we van u nodig hebben, zijn:

* naam van de betrokken perso(o)n(en) of het kampioensteam; indien het gaat om een team of elftal, het aantal personen inclusief trainer en begeleider vermelden!

* datum waarop het kampioenschap is behaald;
* omschrijving van het kampioenschap, leeftijd en adres van de te huldigen persoon en, in geval van een team of elftal, het secretariaatsadres van de vereniging.

Het college van B & W beoordeelt vervolgens of de door u ingediende voordracht al dan niet in aanmerking komt voor een huldiging. Bij uitzonderlijke prestaties zijn te allen tijde uitzonderingen op de eerdergenoemde criteria mogelijk.
Volledigheidshalve delen wij u mede, dat het aanmelden van een kampioen of kampioenen tot de verantwoordelijkheid van de verenigingen behoort. De gemeente zal alleen de door u ingezonden kampioenen huldigen. Voor eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met afdeling welzijn, telefoon 0115-568372.