Gemeente Ede

Nieuwjaarsconcerten goed bezocht

Bijzondere klanken vulden zaterdag de Reehorst tijdens de nieuwjaarsconcerten. Arno Bornkamp, Ivo Jansen en Johannes Leertouwer namen de aanwezigen mee op een muzikale reis. Vooral de buitengewone noten die Bornkamp uit zijn schuifsaxofoon wist te toveren, vielen in de smaak bij de jeugdige bezoekers.

De drie musici verzorgden op zaterdag 6 januari twee sfeervolle optredens waarbij zij stukken lieten horen van o.a. J.S. Bach en Georges Gershwin. Leertouwer speelde op een bijzondere Italiaanse viool van ruim 380 jaar oud. Hij is niet de eigenaar van de viool, maar het instrument behoort hem tijdelijk toe, zo legde hij uit aan het publiek.

Bijzondere insturmenten
Ook Arno Bornkamp vertelde over de bijzondere instrumenten die hij bespeelde. Zo heeft hij een hele oude saxofoon die is gebouwd door de uitvinder Sax zelf. De uitleg over de instrumenten en de muziekstukken maakt het voor jong en oud mogelijk om de muziek te begrijpen. Bij het middagconcert waren veel kinderen aanwezig. Dat gaf aan de matinee een bijzondere en informele sfeer. De receptie na het middagconcert was gezellig druk. De plezierige klanken van de band van Benny Stevens omlijstten het geheel. Tijdens de avondreceptie was het heel erg druk in de Mozertfoyer. Zeer veel gasten, inwoners van de gemeente, hebben de gelegenheid aangegrepen om het college en elkaar een gelukkig 2001 toe te wensen.

Geen erepenning
Er werd dit jaar geen gemeentelijke erepenning uitgereikt. De reden hiervoor is dat er op dit moment geen geschikte kandidaat is gevonden om de penning in ontvangst te mogen nemen. Maar burgemeester Blanken vond in zijn nieuwjaarstoespraak dat eigenlijk alle vrijwilligers in de gemeente de erepenning verdienden vanwege hun onmisbare inzet voor de samenleving. Hij sprak deze woorden omdat 2001 het jaar van de vrijwilligers is.



Ede, 10 januari 2001