CDA

De Hoop Scheffer: VVD en D66 kunnen met CDA zaken doen

CDA-fractievoorzitter Jaap de Hoop Scheffer constateert met D66-fractievoorzitter Thom de Graaf dat
PvdA en VVD over de aanpak van de arbeidsongeschiktheid en het SER-advies over het zorgstelsel fundamenteel van mening verschillen.

De Graaf heeft gisteren, tijdens een bijeenkomst van zijn partij in Amsterdam, zijn paarse coalitiepartners - PvdA en VVD - opgeroepen belangrijke problemen als arbeidsongeschiktheid en een nieuw stelsel in de gezondheidszorg niet vooruit te schuiven naar de volgende verkiezingen.

Jaap de Hoop Scheffer wijst Thom De Graaf erop dat er in de Kamer alternatieve samenwerkings-verbanden mogelijk zijn om al deze problemen nog voor de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen op te lossen.

Overeenstemming tussen CDA, VVD en D66 over aanpak arbeidsongeschiktheid "Bij de begroting Sociale Zaken is gebleken dat CDA, VVD en D66 op hoofdlijnen tot overeenstemming kunnen komen waar het de aanpak van de WAO betreft. Er is op dat punt ook een gezamenlijke motie ingediend. Wachten tot een SER-advies zal betekenen dat we veel tijd verliezen en afkoersen op 1 miljoen arbeids-ongeschikten. Dat moeten we niet willen", aldus De Hoop Scheffer.

CDA, VVD en D66 onderschrijven SER-advies zorgstelsel "Over het zorgstelsel ligt er inmiddels al wel een unaniem SER-advies. Een advies dat wederom door CDA, VVD en D66 grotendeels kan worden onderschreven en waarbij de PvdA zich halsstarrig buiten de discussie blijft plaatsen".

Kortom, in beide kwesties vormt de opstelling van de PvdA de reden van de stilstand.

Volgens Jaap de Hoop Scheffer zou het Thom de Graaf sieren, wanneer deze het deze keer niet bij mooie woorden zou laten, "maar ook in de Kamer op zoek gaat naar daadwerkelijke oplossingen".