Unilever NV

Unilever Bestfoods Nederland maakt plan tot integratie bekend 10 januari 2001

De directie van Unilever Bestfoods Nederland heeft vandaag plannen bekendgemaakt tot integratie van Van den Bergh Nederland en Bestfoods Nederland. Dit vloeit voort uit de overname van het Amerikaanse Bestfoods door Unilever, waarover in juni vorig jaar overeenstemming werd bereikt. Door deze integratie ontstaat een van de grootste voedingsmiddelenbedrijven in Nederland met merken als Becel, Blue Band, Lipton Ice Tea, Unox, Calvé, Knorr en Conimex.

Het hoofdkantoor van Unilever Bestfoods Nederland komt in Rotterdam. Daar zullen de directie, de marketing en sales organisatie, de personeelsafdeling, de financiële afdeling en andere ondersteunende diensten worden gevestigd. De bestaande productielocaties van Unilever Bestfoods Nederland blijven in deze plannen buiten beschouwing.

Met deze voorgenomen integratie geven wij invulling aan de groeistrategie van Unilever, aldus Anthonie Stal, directievoorzitter van Unilever Bestfoods Nederland. Samen met de sociale partners, streven wij ernaar de besluitvorming omtrent de integratie spoedig af te ronden zodat zo snel mogelijk duidelijkheid voor alle medewerkers ontstaat en de nieuwe organisatie de ambitieuze groeiplannen voor de komende jaren kan waarmaken.

Door de samenvoeging van beide organisaties komt een aantal arbeidsplaatsen te vervallen. Rekening houdend met vrijwillig vertrek, overplaatsingen binnen Unilever en andere regelingen van het ter bespreking voorliggende sociaal plan, zal uiteindelijk voor circa 30 medewerkers een oplossing moeten worden gevonden. Unilever Bestfoods Nederland zal zich tot het uiterste inspannen voor iedereen een passende oplossing te vinden. Het integratieproces zal ongeveer twee jaar in beslag nemen.

De ondernemingsraden, het personeel en de vakorganisaties zijn van de plannen op de hoogte gebracht en de overlegprocedures zijn begonnen.

Persdienst Unilever Rotterdam

Tel: +31 10 217 4844
Fax: +31 10 217 4843
Email: press-office.rotterdam@unilever.com