Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Afdeling Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 10 januari 2001

Afdeling Communicatie

Staven, Diensten, Bedrijven en Voorzieningen
Persberichten/benoemingsberichten

Voorzieningen
Staven van het CvB
Diensten en bedrijven
met o.a.:
Dienst Communicatie en Marketing
Overige

DR. J.G. BLICKMAN BENOEMD TOT HOOGLERAAR RADIOLOGIE AAN DE KU NIJMEGEN

Met ingang van 1 september 2000 is dr. J.G. Blickman benoemd tot hoogleraar Radiologie bij de Faculteit der Medische Wetenschappen. De heer Blickman volgt prof. dr. J.H.J. Ruijs op die met emeritaat is gegaan.

Als leerstoelhouder is dhr. Blickman ook hoofd van de afdeling Radiologie. Deze afdeling is onderdeel van het Cluster Radiologie, Radiotherapie en Nucleaire Geneeskunde. Naast de structurele leerstoel bestaan er binnen de afdeling twee profileringsleerstoelen op het gebied van respectievelijk MR-Spectroscopie en Imaging. De afdeling Radiologie voert jaarlijks circa 135.000 onderzoeken uit. Het wetenschappelijk onderzoek van de afdeling op het gebied van Biomedische Magnetische Resonantie is ingebed in het facultaire hoofdprogramma Oncologische aandoeningen. In samenwerking met de afdeling Cardiologie is de afdeling een onderzoek gestart op het terrein van cardio-vasculaire MR-Angiografie dat onderdeel uitmaakt van het hoofdprogramma Hart en Vaten. Daarnaast levert de afdeling bijdragen aan de verbetering van detectiemethoden bij screeningsprogramma's voor borstkanker en heeft het de leiding over het Landelijk Referentie Centrum voor Borstkanker Screening (LRCB).

Hans Blickman (1953) studeerde in Worcester en Boston (Verenigde Staten). Hij behaalde zijn doctorstitel in 1991 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij is vanaf 1998 als hoogleraar Radiologie en Kindergeneeskunde verbonden aan de Boston University School of Medicine. Daarnaast is hij vanaf 1996 werkzaam als vice chairman, afdeling Radiologie, bij het Boston Medical Center. Naast (onderwijs in) de kinderradiologie zijn doelmatigheid van imaging en kindertrauma de hoofd aandachtsgebieden van dr. Blickman.