Politiebericht Friesland: Fryslân 10-01-2001
Politieberichten van woensdag 10 januari (07.00 - 13.00 uur)

Leeuwarden: inrijden op parkeercontroleur
Dinsdag omstreeks 14.45 uur reed een bestuurder van een bestelauto op het Oldehoofsterkerkhof in op een parkeercontroleur. De parkeercontroleur, een 54-jarige inwoner van Leeuwarden, was samen met een collega bezig met het parkeertoezicht. Beiden waren in uniform gekleed. De parkeercontroleur liep op de stoep. Een bestuurder van een bestelauto reed de stoep op, waar de controleur liep en reed recht op de parkeercontroleur af. Deze kon door opzij te springen een aanrijding met de personenauto voorkomen. De parkeercontroleur heeft aangifte gedaan. De bestuurder van de bestelauto reed door en moet worden gehoord.

Buitenpost: aanrijding
Dinsdag omstreeks 10.30 uur wilde een medewerker van de politie Friesland, een 40-jarige inwoner van Drachten, op de Bruggelaan met zijn radarauto op de weg keren. Hij zag daarbij een personenauto, komende uit de richting Blauwverlaat, die werd bestuurd door een 56-jarige inwoner van Doezum over het hoofd, waarna een aanrijding volgde. De aanrijding had alleen materiële schade tot gevolg.

Sneek: inbraak winkel
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkel aan de Kruizebroederstraat. Vermoedelijk heeft men de achterdeur van de winkel geopend met een valse sleutel. In de winkel werd de kluissleutel gevonden, waarna de kluis werd geopend. Uit de kluis werd een paar duizend gulden weggenomen. Een 24-jarige inwoner van Bolsward heeft aangifte gedaan.

Joure: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Prinses Irenestraat. Het slot aan de passagierszijde werd vernield en uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: auto in brand
Woensdag omstreeks 10.30 uur zag een 34-jarige inwoonster van Wolvega op het Pastorieplein plotseling rook onder de motorkap van haar Opel Kadett vandaan komen. De auto vatte vlam. De brandweer heeft de brand geblust. De auto is afgesleept.

Workum: diefstal autoradio
Tussen dinsdag 23.00 uur en woensdag 07.50 uur is een autoradio ontvreemd uit een auto, die geparkeerd stond aan de Stedsfenne. De deur is opengebroken. Een 26-jarige inwoner van Workum heeft aangifte gedaan.

Drachten: rijbewijs ingevorderd
Woensdag omstreeks 12.10 uur werd een 35-jarige automobilist uit Tolbert aangehouden op de Rijksweg N31 bij Opeinde. Ter plaatse had hij 152 kilometer per uur gereden, terwijl op de Waldwei 100 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de inwoner van Tolbert is ingevorderd.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272