Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 10-01-2001 Mediaberichten woensdag 10 januari (15.30 uur)

VENLO Winkeldief aangehouden

VENLO Een 23-jarige man uit Groesbeek werd op 9 januari aangehouden in Venlo op verdenking van winkeldiefstal. De man werd betrapt toen hij met een slof sigaretten een winkel aan het Monseigneur Nolensplein, wilde verlaten. De verdachte had de sigaretten niet afgerekend. Hij kreeg een boete van fl 150,-.

VENLO Softdrugs

VENLO - Drie personen werden in Venlo aangehouden omdat zij in het bezit bleken te zijn van softdrugs. Een 35-jarige Belg is op dinsdagmiddag 9 januari aangehouden op de Bolwaterstraat in Venlo. Bij een controle bleek dat de man in het bezit was van 1050 gram hash en 55 gram marihuana. De softdrugs werden inbeslaggenomen en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Een 22-jarige Duitser werd eveneens op de Bolwaterstraat aangehouden op 9 januari in de late avond. Hij was in het bezit van 5 gram marihuana. De drugs werden inbeslaggenomen. Een 24-jarige Duitser werd aangehouden op de Deken van Oppensingel. Ook hij bleek in het bezit te zijn van ongeveer 5 gram hash. De man kreeg de drugs werden inbeslaggenomen.

BLERICK Mogelijke overvallers aangehouden

BLERICK De politie heeft op woensdagmiddag twee mannen van 17 en 18 jaar oud uit Venray aangehouden in Blerick op verdenking van poging tot overval. Beide mannen stonden rond het middaguur in de St. Hubertusstraat en gedroegen zich verdacht. Een van beiden had een muts over zijn hoofd getrokken, handschoenen aan en een sjaal voor het gezicht. De ander had eveneens handschoenen aan en een pet op. De mannnen bleven het plein in de gaten houden. Twee politie-agenten die in de buurt waren besloten de mannen te observeren. Op een gegeven moment verplaatsten de verdachten zich naar de hoek van de Antoniuslaan. Hierop werden ze beiden staande gehouden. De 18-jarige bleek een alarmpistool bij zich te dragen. De Venraynaren werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat zij een dubbele laag kleding droegen. De verdachten werden ingesloten. De politie van de basiseenheid Blerick is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts gezien hebben in en rond de Hubertusstraat. Telefoon: 0900 8844 (30 cent per minuut).

REUVER Letselongeval

REUVER Een 71-jarige vrouw uit Reuver is op 8 januari ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. De vrouw stak omstreeks 13.20 uur de Rijksweg over. Ze zag daarbij een personenauto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Echt, over het hoofd. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Eventuele getuigen van het ongeval worden verzocht zich te melden bij de basiseenheid Swalmen. Telefoon: 0900-8844 (30 cent per minuut).