Van Dorp Despec Groep NV

Voornemen tot een Vast Bod op Aandelen Van Dorp Despec Groep

9 januari 2001

Van Dorp Despec Groep N.V. ("VDDG") maakt bekend dat de verwachting gewettigd is dat overeenstemming kan worden bereikt met een investeringsgroep bestaande uit de gebroeders Van Barneveld, waaronder de huidige twee directieleden van VDDG, enkele buitenlandse partners van VDDG en de heer B. van der Meer, lid van de Raad van Commissarissen van VDDG (tezamen de "Investeringsgroep") over het uitbrengen door deze groep van een openbaar bod op alle uitstaande aandelen VDDG genoteerd aan Euronext Amsterdam. Namens VDDG zijn de besprekingen met de Investeringsgroep gevoerd door de overige twee leden van de Raad van Commissarissen van VDDG, de heren J.C. Reinoud en D. Eykel. De betrokken vakorganisaties en de Commissie voor Fusieaangelegenheden van de SER zijn geïnformeerd over de intentie van de partijen. De Ondernemingsraad van VDDG zal om advies worden gevraagd.

Transactie
Het voornemen is het bod te realiseren op basis van de volgende uitgangspunten:

· De Investeringsgroep brengt een openbaar bod uit op alle uitstaande aandelen van VDDG. Het bod bedraagt, per gewoon aandeel VDDG van nominaal NLG 10,00, EUR 21,00 in contanten. Dit houdt een premie in van 44% boven de gemiddelde slotkoers over de laatste zes maanden en 33% boven de slotkoers van 9 januari 2001. Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen VDDG bedraagt de totale waarde van het bod EUR 61,9 miljoen.
· De Raad van Commissarissen van VDDG steunt het voorgenomen bod.
· ING Barings heeft een fairness opinion afgegeven ten aanzien van de voorgenomen biedprijs op basis van resultaten die uit de bovengenoemde besprekingen zijn voortgekomen.

· De Investeringsgroep zal het voorgenomen bod gestand doen indien tenminste 95% van de uitstaande aandelen VDDG wordt verworven. Na gestanddoening van het bod zal de Investeringsgroep ernaar streven de notering van het aandeel VDDG aan Euronext Amsterdam te beëindigen.

Rationale
De performance van het aandeel VDDG is de laatste jaren achtergebleven bij de belangrijkste Nederlandse aandelenindices. Oorzaken hiervoor zijn, in het algemeen, de geringe belangstelling voor ondernemingen met een relatief geringe beurswaarde (zgn. "small caps") en de beperkte verhandelbaarheid van het aandeel VDDG. Dit laatste wordt met name veroorzaakt door het geringe aantal aandelen (circa 35%) dat zich niet in "vaste" handen bevindt. Aangezien het niet aannemelijk is dat de belangstelling voor het aandeel VDDG en de verhandelbaarheid op termijn zullen toenemen, wil de Investeringsgroep de aandeelhouders van VDDG de mogelijkheid bieden hun aandelen te verkopen tegen een prijs die meer recht doet aan de waarde van het aandeel VDDG.

Door de verkoop van de Agendagroep, zoals bekend gemaakt in het persbericht van 21 december 2000, zullen de activiteiten van VDDG vrijwel uitsluitend nog bestaan uit de activiteiten van de Despec Groep voor de fusie uit 1997 tussen Van Dorp Groep N.V. en Jonkers Holding B.V./Despec Groep van de gebroeders Van Barneveld.

Intenties van de Investeringsgroep
Het ligt niet in het voornemen van de Investeringsgroep de huidige strategie van VDDG te wijzigen, noch de bestaande arbeidsvoorwaarden, inclusief optieregelingen, voor het huidige personeel, management en directie van VDDG aan te passen.

Wel wil de Investeringsgroep de juridische structuur van VDDG aanpassen door het afschaffen van het structuurregime.

Aanbeveling Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen van VDDG steunt het voorgenomen bod. Belangrijkste beweegreden hierbij is dat met de Investeringsgroep zodanige afspraken kunnen worden gemaakt dat de belangen van alle bij de onderneming betrokken partijen goed zullen worden behartigd. Zo zal de voorgenomen transactie geen gevolgen hebben voor de continuïteit van de onderneming en de werkgelegenheid. In het belang van de aandeelhouders is, na bovengenoemde besprekingen een biedprijs vastgesteld die recht doet aan de verwachte toekomstige ontwikkelingen en een premie inhoudt van 44% boven de gemiddelde slotkoers over de laatste zes maanden en 33% boven de slotkoers van 9 januari 2001. ING Barings heeft een fairness opinion afgegeven ten aanzien van deze biedprijs.

Informatie over de biedstructuur
Het voorgenomen bod zal worden uitgebracht door een speciaal daarvoor door de Investeringsgroep te gebruiken vennootschap (de "Vennootschap"). Voordat het Biedingsbericht zal verschijnen zal de Investeringsgroep de door haar gehouden aandelen VDDG verkopen en overdragen aan de Vennootschap tegen een prijs gelijk aan het voorgenomen bod. De Vennootschap verkrijgt hierdoor een belang van 37,75% in VDDG. De Vennootschap zal het bod financieren uit eigen middelen en een banklening.

Biedingsbericht
Naar verwachting zal binnen 30 dagen het openbare bod worden uitgebracht en het biedingsbericht beschikbaar worden gesteld. In het biedingsbericht zullen de voorwaarden voor gestanddoening van het bod zijn opgenomen.