Siemens

Persbericht

AXX 0101.154 nl

Den Haag, woensdag 10 januari 2001

Een ton naar goede doelen in Schiedam, Lutjewinkel, Utrecht, Rotterdam en Den Haag

Siemens Nederland N.V. krijgt wekelijks van allerlei charitatieve instanties tientallen verzoeken voor financiële ondersteuning. Om nu ook een keer de 3500 Siemens-medewerkers in staat te stellen te bepalen waar het geld naar toe gaat, heeft het bedrijf fl. 100.000,-- aan het donatiebudget toegevoegd. De medewerkers konden zelf voorstellen indienen bij het Siemens Personeels Donatiefonds 2000. De actie leverde 85 voorstellen op.

Uit de inzendingen zijn vijf projecten geselecteerd. Deze zijn vandaag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Elk project wordt gehonoreerd met een bedrag van 10.000 gulden. De vijf medewerkers mogen de cheque zelf aan de desbetreffende instantie overhandigen. De overige 50.000 gulden gaan naar een fonds ter adoptie van twee onderwijsinstellingen in Den Haag: Het Stevin College en Het Mondriaan College. Deze ondersteuning wordt gegeven vanuit de werkgroep Business in the Community, een overlegplatform van grote bedrijven in Den Haag waarvan ook Siemens Nederland deel uitmaakt.

Bij de selectie heeft de jury met name gekeken naar de mate van persoonlijke betrokkenheid van de inzender en de regionale spreiding. De keuze viel op:

SSV Houdt Braaf Stand (Schiedam)
Het geld zal door de sportvereniging gebruikt worden voor het vervangen van asbestplaten in het dak van de tribune.

Stichting Dupla (Lutjewinkel)
Stichting Dupla heeft het zogenaamde huifbed ontwikkeld. Dit is een hulpmiddel waarmee meervoudig gehandicapte kinderen kunnen paardrijden. Het geld zal worden gebruikt voor onderhoud en uitbreiding van de huifbedden.

De Thuishulpcentrale (Utrecht)
De Thuishulpcentrale biedt praktische thuishulp aan kinderen of volwassenen met een handicap of chronische ziekte.

Technika 10 Rotterdam
De donatie zal door Technika 10 worden gebruikt voor het ontwikkelen van projecten op het gebied van techniekonderwijs.

ESIRC (English speaking International Roman Catholic Parish) (Den Haag)
ESIRC helpt daklozen in Rotterdam door een dag in de week voor ze te koken.

Het Siemens Personeels Donatiefonds vloeit voort uit het beleid van maatschappelijk betrokken ondernemen. Siemens Nederland wil door middel van dit beleid een concrete bijdrage leveren aan het oplossen van knelpunten in de samenleving. Deze bijdrage richt zich op een aantal bewust gekozen groepen en themas. Zo ondersteunt het bedrijf jaarlijks op diverse manieren projecten ten behoeve van jongeren, het milieu, onderwijs, kunst & cultuur en minderheidsgroepen. Met het Personeels Donatiefonds wil het bedrijf de betrokkenheid van medewerkers bij maatschappelijke themas verder versterken.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Hoofd persvoorlichting, Dick van Gooswilligen
Tel: (070) 333 1606, fax: (070) 333 2253, e-mail: dick.gooswilligen@siemens.nl

© Siemens Nederland N.V. 2001