Riggs Bank kiest Tower Technology voor nieuwe Engelse vestigingen

Amerikaanse bank gespecialiseerd in exclusief vermogensbeheer

Amsterdam, 10 januari 2001 - Tower Technology, marktleider op het gebied van het opnemen, valideren en verwerken van transactiegegevens, (Transaction Content Processing), is gekozen door de Amerikaanse Riggs Bank om haar recent opgestarte private banking-activiteiten in Londen en op de Kanaaleilanden te ondersteunen.

De nieuwe Engelse vestigingen, die onderdeel uitmaken van Riggs' Europese netwerk, vormen een uitbreiding op de activiteiten in Washington en Miami en zijn bedoeld voor het aanbieden van hoogwaardige, gespecialiseerde bancaire diensten voor welgestelde Europese particulieren. Riggs is een van de oudste particuliere banken van de VS en traditioneel de bank van het Witte Huis en de president van de VS.

Riggs & Co's private banking-oplossing omvat een breed scala aan functionaliteiten op het gebied van relatiebeheer en portfolio management, orderverwerking en het verwerken van transacties, boekhouding, rapportage en settlement (verrekening).

Wadih F. Hanna, managing director van Riggs & Co: "Er was niet één enkele leverancier van systemen of technologie die aan al onze behoeften kon voldoen. Dit is een geheel nieuwe operatie, die van de modernste communicatiemedia gebruik zal maken en van de grond af wordt opgebouwd. Elk stuk software en hardware is nieuw en is vaak specifiek voor ons aangepast of op maat gebouwd. Dit betekende twee dingen - we konden de best mogelijke leveranciers uitkiezen (best of breed) en tegelijkertijd moest elke applicatie die we kozen maximaal geïntegreerd worden om van meet af aan de zakelijke doelstellingen van de bank te kunnen realiseren."

Tower Technology s oplossing, Tower IDM, zal derhalve direct worden geïntegreerd met het CRM-systeem, afkomstig van PegaSystems en met de Midas Private Banking-oplossing van Midas-Kapati International. Daarnaast wordt Tower IDM ook geïntegreerd met de boekhoudingsystemen van de bank, gebouwd op basis van Meridian middleware en Bloomberg Portfolio Trading Systems.

Steve Naylor, Europees marketing directeur van Tower Technology: "Het integreren van Tower in de meest kritische processen van Riggs betekent dat alle relatiebeheerders nu vanaf hun eigen werkplek direct toegang hebben tot álle relevante klanteninformatie, inclusief hun volledige dossiers, contracten en eerdere webtransacties."

Wadih F. Hanna: "Deze technologie zal onze medewerkers meer armslag geven, zodat zij meer tijd kunnen vrijmaken voor het versterken van de relaties met de klant. En klantgerichtheid is natuurlijk precies waar het bij private banking om gaat."

Over Riggs Bank
Riggs bank werd opgericht in 1836 in Washington en is een van de best aangeschreven banken in de VS en kan ondermeer een reeks van Amerikaanse Presidenten tot haar klantenkring rekenen. Riggs & Co. is het onderdeel van Riggs Bank dat private banking, trust en vermogensbeheer combineert. Riggs & Co. biedt een scala aan financiële diensten op een zeer persoonlijke manier aan klanten met een meer dan gemiddelde behoefte aan gespecialiseerde financiële dientsverlening.

Over Tower Technology
Het van oorsprong Australische Tower Technology is de marktleider op het gebied van Transaction Content Processing-oplossingen. Tower specialiseert zich in het ontwikkelen en toepassen van infrastructuur-software voor het opnemen, valideren en verwerken van ebusiness-transacties. Tower gebruikt haar ervaring op het gebied van geïntegreerd documentbeheer en dossier-management om het klanten mogelijk te maken bedrijfskritische business-to-business en business-to-consumer applicaties efficiënter te gebruiken via het internet. Integratie van back-office processen en al aanwezige gegevens met web-toepassingen maakt het voor bedrijven mogelijk omzet te verhogen, transactietijden te verkorten en daarmee kosten te verlagen. Tower Technology heeft klanten over de gehele wereld en heeft aangetoond bedrijfskritische oplossingen op tijd en binnen budget te kunnen leveren. Vanaf januari 2001 is Tower ook actief op de Nederlandse markt.