Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Woensdagmiddag 10 januari 2001
16:34 woensdag 10 januari 2001

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

SMILDE
Auto niet gestolen
De twee mannen die afgelopen nacht zijn aangehouden wegens het rijden in een gestolen auto, zijn weer op vrije voeten gesteld. De auto bleek niet gestolen te zijn, maar op naam van een katvanger te staan. De eigenaar krijgt de auto weer mee zo gauw er een verzekering voor is afgesloten.

ODO0RN
Auto-inbraak
Dinsdagnacht is ingebroken in een auto aan de Dopheide. De 40-jarige eigenaar heeft een flinke schadepost. Uit de auto werd onder meer een laptop met printer weggenomen, en een koffer met speciale gereedschappen. De totale schade bedraagt ongeveer 16.000 gulden.

EMMEN
Woninginbreker aangehouden
Woensdagmiddag rond 12.30 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Laan van de Bork. Ter plekke werd een 35-jarige Emmenaar aangetroffen, die spullen uit de woning bij zich had. De man is aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten.

HOOGEVEEN
Winkeldiefstal
Woensdagochtend tegen 10.15 uur is een 51-jarige vrouw uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van een sweater van ongeveer 120 gulden. Ze had de sweater in haar boodschappentas gestopt en liep daarmee de winkel aan de Hoofdstraat uit. Ze kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

ASSEN
Gewapende overval
Woensdagmorgen even na 10.00 uur is een sigarenzaak in de Rolderstraat overvallen. De dader maakte een nog onbekend geldbedrag buit door te dreigen met een pistool of iets dat daar op leek. De dader is een jongen, ongeveer 15 of 16 jaar, klein postuur, tussen de 1.60 en 1.70 m, blanke huidskleur. Hij droeg een donker jack, een lichtbruin petje en een zonnebril. Na de overval is hij weggefietst in de richting Julianastraat.
De politie is op zoek naar getuigen, die kort voor of na de overval in deze omgeving iemand hebben gezien die aan dit signalement voldoet, of die een dergelijk persoon kennen. De politie Assen Centrum-Zuid onderzoekt deze zaak, en is bereikbaar onder nummer 0900-8844.

ASSEN
Poging tot beroving
Woensdagmiddag tegen 14.30 uur heeft een nog onbekende man geprobeerd in de Omloop een 76-jarige vrouw uit Assen te beroven. Hij deed een greep in haar jaszak en pakte daar een sleutelhoesje uit. Deze gooide hij meteen op de grond en maakte zich uit de voeten. De vrouw zag dat de man even later aan de Zaagmolen bij iemand in een zwarte auto stapte, en daarna wegreed. De vrouw is geen spullen kwijtgeraakt. De dader is een man van ongeveer 1.85 m. Hij droeg een zwarte jas met op de rug een opschrift "DIESEL". Ook droeg hij een donkere muts, en volgens een getuige een grijze joggingbroek. Kort na deze poging tot beroving heeft de politie een man aangehouden die voldeed aan dit signalement. Echter, deze man had niets met deze zaak te maken, en is weer heengezonden. De politie zet de zoektocht voort, en vraagt getuigen om contact op te nemen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe