Mantelovereenkomst LHV met verzekeraar Interpolis

Mw. T.M. Slagter-Roukema, huisarts-bericht van 10 januari 2001

De hoge premiestijgingen van de Movir hebben de afgelopen tijd onder huisartsen tot zeer veel commotie geleid. De LHV heeft deze nijpende problematiek met spoed onder de aandacht van de minister van VWS gebracht. De minister heeft aangegeven bereid te zijn de premiestijgingen zo snel als mogelijk te compenseren. Over de exacte uitkomst van dit traject wordt u later geïnformeerd.

Naast het traject met de minister heeft de LHV de afgelopen weken een marktverkenning gedaan naar een meer geschikte
arbeidsongeschiktheidsverzekeraar. Bij de marktverkenning hebben de volgende uitgangspunten een belangrijke rol gespeeld:
* er dient sprake te zijn van een aanzienlijk lagere premie;
* de premie moet voor ten minste 3 jaar zijn gegarandeerd, geen tussentijdse verhogingen;

* minimaal gelijkwaardige polisvoorwaarden als Movir;
* een goed aanbod voor alle leden dus ook 55-plussers;
* geen medische keuring bij de acceptatie.
Op basis van bovenstaande uitgangspunten heeft de LHV een mantelovereenkomst gesloten voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met verzekeraar Interpolis en Assurantiekantoor Meeùs. De mantelovereenkomst met Movir blijft van kracht voor alle leden die hiervan gebruik willen blijven maken.

Interpolis biedt een gelijkwaardige verzekering aan als Movir/Artsen Onderlinge tegen een goedkopere premie. De premie is gegarandeerd voor de jaren 2001, 2002 en 2003. Het premievoordeel kan voor een 30-jarige 11,5%, voor een 40-jarige 35% en vanaf 50-jarige leeftijd 68% bedragen. Dit is afhankelijk van de verzekerde bedragen en de gekozen eindleeftijd.
Voor de startende huisartsen geldt een starterskorting voor het eerste jaar van verzekering van 25%, voor het tweede jaar 15% en voor het derde jaar 5%.

Iedereen kan zonder gezondheidsverklaring overgaan naar Interpolis op basis van uw bestaande polis. U hoeft alleen een verklaring te ondertekenen dat u de afgelopen 4 weken niet arbeidsongeschikt geweest bent.

Daarbij vindt de beoordeling van arbeidsongeschiktheid plaats op basis van het beroep dat u uitoefent (beroepsarbeidsongeschiktheid) zonder inachtneming van het aantal gewerkte uren. Dit laatste is een verbetering ten aanzien van de Movir-polis, die wel uitgaat van een urencriterium.

Betreffende voordelen gelden alleen voor LHV-leden!

Wat te doen?
Aangezien u maar tot 1 februari 2001 de tijd heeft om uw huidige verzekering op te zeggen kunt u gebruik maken van bijgaand aanmeldingsformulier en opzegbrief.
U ontvangt van uw huidige verzekeraar eventueel reeds betaalde premie retour.

U ontvangt van Meeùs per omgaande een bevestiging dat u per 1 januari 2001 via Interpolis bent verzekerd tezamen met een premieberekening.

Informatie
U kunt Meeùs op verschillende manieren bereiken. Voor al uw vragen en premieberekening kunt u terecht bij een daarvoor ingerichte helpdesk. Het telefoonnummer is 076-5313481. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 19.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Op de Meeùs internetsite vindt u nadere informatie over de arbeidsongeschikt-heidsverzekering zoals een dekkingsvergelijking met Movir.

Via internet kunt u ook een offerte aanvragen. Tevens treft u daar ook een aantal voorbeelden van premieberekeningen aan. Vanzelfsprekend kunt u ook een e-mail sturen. Het adres is huisartsen@meeus.com.

Ik ga ervan uit dat met deze mantelovereenkomst huisartsen een goed alternatief wordt geboden voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Ga naar : Nieuwspagina van de LHV
Volgend artikel : Alternatief voor dure
arbeidsongeschiktheidsverzekering

© copyright LHV 2001 home . index . email/adres . Artsennet