Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-01-2001 Persberichten district Maastricht (16.15 uur / JvK) woensdag 10 januari 2001

Maastricht / Eijsden, rijden onder invloed
Een 65-jarige automobilist uit Eijsden moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleveren omdat hij omstreeks 00.40 uur met zijn auto een aanrijding had veroorzaakt terwijl hij had gedronken (1,6 promille). De man reed op de Hoogstraat in Oost Maarland tegen een langs de weg geparkeerde auto. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een 29-jarige man uit Maastricht veroorzaakte dinsdagavond omstreeks 18.00 uur een aanrijding op de Fort Willemweg. Hij bleek ook te diep in het glaasje te hebben gekeken (1,9 promille). Hij onderging hetzelfde lot als de hiervoor genoemde man uit Eijsden.

Een 27-jarige inwoner van Maastricht raakte eveneens zijn rijbewijs kwijt nadat hij vanmorgen omstreeks 03.30 uur op de Statensingel in zijn woonplaats door de politie werd gecontroleerd en er drankgebruik werd geconstateerd. Hij bleek 1,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Valkenburg a/d Geul, verkeerscontrole
De politie van Valkenburg heeft dinsdagmiddag en -avond verkeerscontroles gehouden te Broekhem. Steekproefsgewijs werden passerende voertuigen aan een uitgebreide controle onderworpen. Tijdens deze controle werden 50 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Negentien automobilisten hadden de gordel niet om en werden daarvoor bekeurd. Zeven bromfietsen bleken te zijn opgevoerd. De overige overtredingen hadden voornamelijk betrekking op (kleine) technische gebreken.

Maastricht, inbraak woning
Dinsdagavond werd ingebroken in een woning aan de Kapelstraat. Een keukenraam werd geforceerd om binnen te komen, waarna de hele woning werd doorzocht. Uit de slaapkamer verdwenen enkele sieraden.

Maastricht, snelheidscontrole
Dinsdagmiddag werden bij een snelheidscontrole aan de Meerssenerweg 165 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur. 45 bestuurders kregen terplekke hun (bon) uitgereikt. De overigen zullen binnenkort een schikkingsvoorstel krijgen.toegezonden.

Maastricht, actie Veilig op de Fiets.
De politie van Maastricht heeft bij twee controles in het kader van het verkeersveiligheidsproject Veilig op de Fiets bij in totaal 79 van de 171 gecontroleerde tweewielers gebreken aangetroffen die tot een
-voorlopige- bekeuring leidden. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor kapotte verlichting en het ontbreken van de voorgeschreven reflectoren. De overtreders hebben 1 week de tijd om hun herstelde fiets ter controle aan te bieden bij de politie om zo onder een proces-verbaal uit te komen. Doen ze dat niet dan volgt er alsnog een proces-verbaal.
De controles werden gehouden aan de Rijksweg (7.30 - 09.00 uur) en aan het Oranjeplein (18.00 uur en 20.00 uur).