Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 10-01-2001 Persbericht district Land van Cuijk

AANHOUDING

De politie heeft dinsdagavond een 45 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van verduistering. De man kreeg voor een proefrit een auto mee van een garagebedrijf in Boxmeer. Hij bracht de auto echter niet op de afgesproken tijd terug. In de loop van de avond werd hij door de douane gecontroleerd op de A12. De politie hield daarop de man aan. De verdachte is overgedragen aan de collegas in Boxmeer en ingesloten.

INBRAAK IN SCHOOL

Dinsdagmiddag is ingebroken in een school aan de Jan van Cuijkdijk in Grave. Rond 18.00 uur werd ontdekt dat een deur op grove wijze was vernield. Uit het pand wordt voor zover bekend niets vermist.

DIEFSTAL UIT AUTO

Dinsdagmiddag is rond 15.10 uur ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Provincialeweg in Beugen. Uit de auto verdwenen twee tassen met skikleding en een paar sneeuwkettingen. De totale waarde is onbekend.

AANHOUDING OPENBARE DRONKENSCHAP

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 38 jarige man uit Boxmeer aangehouden wegens openbare dronkenschap. Hij wilde op de Beatrixstraat een woning in tegen de wil van de bewoners. Na een eerdere waarschuwing kwam hij toch weer terug en bleef lastig. Daarop is hij aangehouden en ingesloten. Hij is woensdagmorgen met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

ALCOHOL

Een 51 jarige man uit Cuijk is in de nacht van dinsdag op woensdag bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Sint Annastraat in Cuijk. Na een eerste blaasproef op straat is hij meegenomen naar het bureau. Daar weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd, kreeg hij een rijverbod van 24 uur en wordt proces-verbaal van weigering opgemaakt. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

CONTROLE SNELHEID

Tijdens een snelheidscontrole op de Beerseweg in Mill controleerde de politie dinsdagmiddag de snelheid van 394 passerende voertuigen. 117 bestuurders reden te hard waarvan de hoogste snelheid 87 km/u. bedroeg waar 50 km/u. is toegestaan.