Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 10-01-2001 2ePersberichtwoensdag10januari2001

Politieberichten

Eindhoven: Man vermist
Vanaf vrijdagavond 5 januari wordt de 57-jarige Peter (Peer) Holten uit Eindhoven vermist. De man heeft die avond nog de nieuwjaarsreceptie van zijn werk bezocht. De receptie werd gehouden in een café aan de Schootsestraat. Peter Holten is vrijgezel en woont alleen in Stratum. De fiets waarmee hij bij de receptie was is niet teruggevonden. Hij is maandag niet op zijn werk verschenen. Er wordt vooralsnog niet aan een misdrijf gedacht. Holten is 1.60 tot 1.65 meter groot, hij heeft een normaal postuur, lichtgrijs haar, blanke huidskleur. Hij draagt een baard en een snor. Zijn fiets is een vrij nieuwe Batavus herenfiets met voorge-vormde (ergonomische) handvatten. Personen die weten waar Peter Holten zich bevindt of die hem gezien hebben, kunnen bellen met de politie, 0900 8844.

Eindhoven: Hennepkwekerij opgerold
In een berging achter een woning aan de Varenstraat is dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De 244 hennepplanten waren bijna oogstrijp. De planten en de apparatuur, zoals groeilampen, schakelklokken en afzuiging zijn in beslag genomen. De eigenaar moet nog gehoord worden.

Helmond: Aanhanger gestolen
Dinsdagavond is vanaf de Jan Stevensstraat een zilverkleurige aanhangwagen gestolen. De aanhanger was aan een auto gekoppeld. Op de aanhangwagen lag een kruiwagen, die is ook weg.

Deurne: Inbraken

· In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Molentjesdreef. Er is een deur opengebroken. Uit het bedrijf is een telefoon, een boormachine, een compressor en een herenfiets gestolen. De waarde is ongeveer fl. 4.000,=.


· In dezelfde nacht is ingebroken bij een bedrijf aan de Paalberg. Ook hier is de deur opengebroken. De eigenaar mist twee telefoontoestellen.

Someren: Diefstal uit berging
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn vanuit de berging achter een woning aan de Hoevenstraat drie paar skeelers, een slijpschijf, een decoupeerzaag en ander handgereedschap weggenomen. De berging was niet afgesloten.

Nuenen: Inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Molenkamp is tapinstallatie gestolen. Door een ruit in de deur te vernielen kon deze deur opengemaakt worden. De inbraak is tussen dinsdag 15.00 en woensdag 9.15 uur gepleegd.

Gemert: Verlichtingscontrole
Woensdagmorgen tussen 7.45 en 8.20 uur zijn op Benthem in Bakel veertien fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. Even daarvoor waren op het Binderseind in Gemert twee fietsers op de bon gegaan voor hetzelfde feit.

Knegsel: Aanrijding met lichtgewonde
Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op de Vessemseweg is woensdagmorgen om 7.20 uur de 17-jarige bromfietser uit Knegsel gewond geraakt. De aanrijding ontstond toen een 48-jarige automobilist uit Casteren, die over de Vessemseweg reed linksaf sloeg en de tegemoetkomende bromfietser geen voorrang gaf. De jongen is naar het St. Josephziekenhuis gebracht maar kon daarna weer naar huis. Hij had een gekneusde voet.

Bladel: Zakkenrollerij
Een 46-jarige vrouw uit Bladel is woensdag rond het middaguur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw was op de Sniederslaan aan het winkelen. Bij het afrekenen ontdekte ze dat de portemonnee uit haar schoudertas was verdwenen. In de portemonnee zat fl. 250,= en een giropas.

Valkenswaard: Kind klem in speeltoestel
Een driejarig meisje uit Valkenswaard is woensdagmorgen rond 10.30 uur door de brandweer bevrijd uit een speeltoestel. Het kind mocht van haar moeder `een ritje' maken in een vliegtuigje dat in een winkel op winkelcentrum de Belleman staat. Op onverklaarbare wijze kwam het kind achterstevoren en ondersteboven klem te zitten. De brandweer moest een gedeelte van het speelvliegtuigje slopen om het kind te bevrijden. Het meisje was niet gewond. Met een troostbeertje kon ze met haar moeder weer huiswaarts.