Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.25 uur
Mishandeling fietser

HOUTEN - Aan de De Poort in Houten is woensdagavond een zestienjarige inwoner van Houten door twee jongens mishandeld. De jongen fietste tussen zeven en half acht s avonds via de De Poort naar de Prins Bernhardweg toen hij door twee jongens op een scooter werd ingehaald.

Ze stopten voor hem en vroegen naar zijn telefoon waar hij vlak daarvoor nog mee had gebeld. Hij wist deze nog net weg te stoppen maar kreeg vervolgens van de passagier van de bromfiets een paar klappen. Er ontstond een vechtpartijtje waarbij de fietser een stomp in zijn gezicht opliep. De twee gingen er vervolgens vandoor. De fietser heeft aangifte gedaan.

Auto in de sloot

NIEUWEGEIN Aan de Laagravenseweg in Nieuwegein trof de politie donderdagavond even voor half tien een auto aan die op de kop in de sloot lag. Aangezien het niet duidelijk was of er nog iemand inzat zijn duikers van de brandweer het water ingegaan. De bestuurder meldde op dat moment bij de meldkamer van de politie dat hij inmiddels op een adres zat in Nieuwegein.

Een getuige meldde zich bij de politie ter plaatse en verklaarde dat hij het ongeluk had zien gebeuren. De man had twee autos zien rijden die met hoge snelheid richting Nieuwegein reden en er een spelletje van maakten. Een van de autos kwam in de linkerberm terecht en belandde vervolgens op de kop in de sloot.

De bestuurder wist zelf uit het voertuig te komen en had aan de inmiddels gestopte getuige gevraagd hem naar huis te brengen. Het voertuig bleek niet verzekerd en had een verlopen APK. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het voertuig.