Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.15 uur
Ruim 4000 blaastesten bij de Heuvelrug rijdt nuchter

HEUVELRUG - In zes maanden zijn in het kader van de alcoholactie De Heuvelrug rijdt nuchter in totaal 4.022 automobilisten en vrachtwagenchauffeurs op het gebruik van alcohol in het verkeer gecontroleerd. Dit gebeurde door medewerkers van het Regionaal Handhavingsproject Verkeer Onder Controle van de Politie Regio Utrecht, ondersteund door de plaatselijke politie. In de gemeenten Woudenberg en Maarn/Maarsbergen vonden 1.354 en 1.391 blaastesten plaats. Voor de gemeenten Leersum, Renswoude en Amerongen waren dat respectievelijk 556, 421 en 300 blaastesten.

Tussen 1 juli 2000 en 1 januari 2001 vonden 57 alcoholcontroles plaats in de gemeenten Woudenberg, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen en Renswoude. Door twintig medewerkers van het Regionaal Handhavingsproject werd in die periode totaal 669 uren besteed aan de Heuvelrugse alcoholcontroles. De controles in de avond- en nachtelijke uren resulteerden in 29 aanhoudingen van alcomobilisten.

De effectiviteit van de alcoholcampagne is nog niet meetbaar. Aanleiding voor deze campagne was het aantal verkeersslachtoffers door alcohol in het verkeer over de afgelopen drie jaren. Een daadwerkelijke conclusie is daarom pas in 2002 of 2003 te trekken. In mei worden wel de ongevallencijfers over 2000 bekend.

De bewustwording over het niet samengaan van alcohol en verkeer, is bij inwoners op de Heuvelrug gegroeid. Maar liefst 97,6 procent van de ondervraagden vindt alcoholcontroles zinvol tot zeer zinvol.

Vooralsnog worden de alcoholcontroles op de Heuvelrug onverminderd voortgezet. Dit gebeurt naast de reguliere alcohol- en verkeerscontroles, die op lokaal, regionaal en landelijk niveau worden uitgevoerd.

Meer informatie over de activiteiten van het Regionaal Handhavingsproject Verkeer Onder Controle is te lezen op de internetsite van de Politie Regio Utrecht: www.politie.nl/utrecht (klik op link projecten).

Hennepkwekerij aangetroffen

VEENENDAAL Naar aanleiding van tips en onderzoek van de politie kon op woensdagmorgen een hennepkwekerij op het Schrijverspark worden ontmanteld.

Omstreeks tien uur trof de politie in de woning een professionele hennepkwekerij aan. In de woning was ook een 30-jarige man uit Veenendaal aanwezig. In totaal werden ongeveer 200 planten en de complete apparatuur in beslag genomen.

De 30-jarige man werd aangehouden. De man verklaarde samen met een 20-jarige plaatsgenoot de kwekerij te hebben opgezet. Zijn 20-jarige vriend bleek al enige tijd in de gevangenis te zitten voor een aantal andere feiten.

Tijdens de fouillering van de 30-jarige man trof de politie zeven strips cocaïne en een bolletje heroïne aan.

Getuigen melden zich OVERBERG Op 8 januari vond op de Heuvelseweg in Overberg een aanrijding plaats. Een 50-jarig slachtoffer uit Veenendaal kwam hierbij om het leven.

De politie vroeg of getuigen zich wilden melden. De politie was vooral geïnteresseerd in een bestuurster van een blauwe VW. De vrouw heeft zich inmiddels gemeld bij de politie maar heeft het ongeluk niet zien gebeuren.

Voor het onderzoek is de politie nog steeds op zoek naar een man die ten tijde van het ongeval aan het joggen was. De man droeg een witte haarband. Heeft u informatie. Belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, tel 0900 88 44.