Politiebericht Friesland: Friesland 11-01-2001 Politieberichten van 11/1 (07..00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: aantreffen gestolen auto
Donderdag omstreeks 05.30 uur zag een patrouille een personenauto rijden over de Archipelweg. De bestuurder van deze auto ging er bij het zien van de politie vandoor. De auto werd even later zonder bestuurder aangetroffen in de Menno van Coehoornstraat. De bedrading bleek te zijn doorverbonden. De auto, een Opel Kadett, was eerder die nacht weggenomen vanaf de Emmakade. De eigenaar, een 42-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. Een onderzoek naar de bestuurder, in de omgeving waar de auto werd aangetroffen, leverde geen resultaat op.

Drachten: inbraak inbouwzijnd pand
Afgelopen nacht werd ingebroken in een in aanbouw zijnd pand op de hoek Zuidkade en de Zuiderdwarsvaart. Een toegangsdeur werd geforceerd. Er werd getracht een container open te breken, hetgeen niet lukte. Wel werden uit het pand 7 koperen buizen met een lengte van 5 meter per stuk weggenomen. De uitvoerder van een bouwbedrijf uit Sint Nicolaasga, een 44-jarige inwoner van Zandhuizen, heeft aangifte gedaan. De schade bedraagt ongeveer f 2500.-.

Lemmer: inbraak woning
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Zevengesternte. Via verbreking van een raam aan de achterzijde kwam men de woning binnen. Uit de woning werd een klein geldbedrag weggenomen, alsmede een cadeaubon en een pasje van de Postbank. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Lemmer heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272