Koninklijke Begemann Groep N.V.

Breda, 11 januari 2001

RBG verkoopt Eurasem B.V.

Koninklijke Begemann Groep N.V. (RBG) maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met ELMOS Semiconductor AG uit Dortmund, Duitsland, omtrent de verkoop van haar gehele belang (96%) in European Semiconductor Assembly (Eurasem) B.V. te Nijmegen aan ELMOS. Als gevolg van deze transactie neemt RBG een verlies van EUR 2,2 miljoen.

Eurasem B.V. is een hoog gekwalificeerde serviceverlener voor de halfgeleiderindustrie. Het bedrijf ontwikkelt en assembleert IC-behuizingen, niet alleen voor standaard elektronische componenten maar ook voor hoogfrequentie-, vermogens- en sensortoepassingen, inclusief optische sensorsystemen. Het bedrijf gevestigd te Nijmegen realiseert een omzet op jaarbasis van ongeveer EUR 8 miljoen en heeft circa 75 medewerkers in dienst.

ELMOS Semiconductor AG, genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange, is een ontwikkel- en productiebedrijf voor klantspecifieke geïntegreerde circuits. In de afgelopen 10 jaren heeft ELMOS 85% van haar netto omzet gerealiseerd met elektronische componenten voor de automobielindustrie.
Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 500 werknemers in dienst.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

Eurasem B.V. G. Dhaeze, algemeen directeur
tel : +31 (0)24 371 44 99

Koninklijke Begemann Groep N.V.
tel : +31 (0)76 52 44 444