BSkyB kiest voor CRM-strategie van Chordiant Software

Britse marktleider in betaal-TV verbetert klantenservice

Hoofddorp, 12 januari 2000 - Chordiant Software is door British Sky Broadcasting (BSkyB) gekozen voor de implementatie van haar Customer Relationship Management-oplossing. BSkyB levert digitale televisiediensten aan bijna vijf miljoen huishoudens in Groot-Brittannië. Het bedrijf investeert zwaar in nieuwe producten en diensten voor consumenten thuis en onderweg. Het gaat hierbij om digitale satelliettelevisie, Internetservices en interactieve mobiele-telefoondiensten.

Ter ondersteuning breidt BSkyB haar klantenserviceactiviteiten aanzienlijk uit. BSkyB kiest hierbij voor de flexibiliteit van het Chordiant eCRM-platform. Wanneer het nieuwe klantenservicesysteem in gebruik is genomen, kunnen de klanten van Sky Digital hun rekeningen betalen, hun eigen account bekijken en hun samengestelde programma-indeling wijzigen via interactieve televisie, Internet, WAP en de reguliere telefoon. Chordiant verzorgt alle klantcommunicatie door de integratie van kanalen en het definiëren van een eenduidig beeld van de klant. Door deze integratie kan BSkyB persoonlijke services verlenen aan haar klanten en nieuwe verkoopmogelijkheden inzetten.

De infrastructuur van Chordiant zal naadloos worden geïntegreerd met BSkyB's nieuwe billing-systeem, het nieuwe telefoonsysteem en de CTI-omgeving aan de front-end. Het systeem wordt aan de back-end van de organisatie met diverse legacy-systemen geïntegreerd, waaronder een verkoopsysteem, een field management-systeem, een marketingsysteem en een klantendatabase.

Sam Spadafora, Chief Executieve Officer van Chordiant, zegt over de samenwerking: "BSkyB is een perfect voorbeeld van een Chordiant-gebruiker: een organisatie met miljoenen klanten, een gevarieerd productaanbod, verschillende manieren van klantcontact, complexe zakelijke processen en veel legacy-data die staat opgeslagen in stand-alone systemen. Dit zijn bedrijfsomgevingen die een hoogwaardige CRM-oplossing nodig hebben om klanten op een goede manier te kunnen helpen."

BSkyB
British Sky Broadcasting is een grote aanbieder van sportprogramma's, films, ontspanning en nieuws en biedt deze diensten aan negen miljoen huishoudens in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De introductie van de eerste digitale televisiediensten in het Verenigd Koninkrijk, Sky Digital, was een nieuwe stap in de Britse televisiewereld. Het blijft de snelste en meest succesvolle rollout van alle digitale TV-diensten in Europa met meer dan 4,08 miljoen klanten aan het einde van september 2000. Voor meer informatie, raadpleeg de Website: www.sky.com/corporate

Chordiant Software
Chordiant Software (NASDAQ: CHRD) levert een geïntegreerde, multichannel totaaloplossing voor klantcontact. Chordiant biedt een pakket applicaties waarmee omvangrijke organisaties al hun contacten met consumenten kunnen optimaliseren, onafhankelijk of de communicatie verloopt via het Web, e-mail of call centers. De software biedt ondersteuning voor geïntegreerd spraak-, data- en Internetverkeer, en beschikt over een complete workflow engine. Met Chordiant geeft elk contact toegevoegde waarde aan de relatie met de klant en daarmee aan de omzet en winst van de onderneming.

Chordiant-software is al in gebruik bij een aantal toonaangevende organisaties, zoals MetLife, Thomas Cook Global Services, GM OnStar, First USA, Cable and Wireless Communications en Bank One International. Chordiant Software heeft haar hoofdkantoor in Cupertino, California, en heeft regionale kantoren in Chicago, Dallas, New York, Londen, München en Hoofddorp. Meer informatie over Chordiant is te vinden op de Website: www.chordiant.com.