PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 12 JANUARI 2001

Piet Jaspaert wordt voorzitter Toerisme Vlaanderen

Op voorstel van Renaat LANDUYT, Vlaams minister van Werk- gelegenheid en Toerisme, heeft de Vlaamse regering dhr. Piet Jaspaert aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur van Toerisme Vlaanderen. Piet Jaspaert vervangt dhr. Ferdinand Chaffart.

Piet Jaspaert is licentiaat in de Politieke en Sociale Wetenschappen. De nieuwe voorzitter van Toerisme Vlaanderen was gedurende negen jaar lid van de Vaste Gemengde Commissie Belgisch-Nederlands Cultureel Akkoord. Tevens is hij gewezen voorzitter van de Nederlandstalige Jeugdraad en van de Raad voor Advies voor Toneel. Hij is voorzitter van het Vlaams contactforum voor erfgoed- verenigingen. Gedurende twaalf jaar was Piet Jaspaert de drijvende kracht achter het Cultureel Centrum in Hasselt.

Piet Jaspaert is directeur Pers en Public Relations bij KBC Bank & Verzekeringen.

Minister Landuyt verwacht van Piet Jaspaert dat hij zijn ervaring zal aanwenden om de symbiose tussen het cultu- reel aanbod en het evenementenbeleid én toerisme in Vlaanderen te verstevigen. Landuyt is ervan overtuigd dat Piet Jaspaert het toerisme als economisch draagvlak en internationale troef voor Vlaanderen voluit zal promo- ten.

Persinfo: Myriam Rebahi, woordvoerster van minister Landuyt - tel. 02 - 553 25 60

- GSM 0474 - 78 99 97