GIMV, ABN AMRO Participaties en Insight Capital Partners investeren 9 miljoen euro in YourNews

Rotterdam, 12 januari 2001 - YourNews, syndicator van on-line en draadloze digitale content, heeft vandaag haar tweede financieringsronde succesvol afgesloten. De Belgische Venture Capitalist GIMV neemt als lead-investor in deze ronde met 3 miljoen euro deel in de groei van het bedrijf. Daarnaast hebben de twee belangrijkste kapitaalverstrekkers uit de eerste financieringsronde, ABN AMRO Participaties en Insight Capital Partners, hun deelneming verhoogd met elk 3 miljoen euro.
YourNews, dat in 1997 is opgericht en inmiddels ruim 135 medewerkers telt, kan hiermee haar internationale expansie verder voortzetten.

Jan van Ottele, oprichter en CEO van YourNews geeft aan dat het bedrijf nu een nieuwe fase ingaat: "De eerste drie jaar hebben we vooral gewerkt aan het optimaliseren van onze technologie en het verbreden van ons aanbod. Na een jaar van snelle groei, onder meer in aantallen werknemers en omzet, is het nu tijd geworden voor het realiseren van onze internationale plannen. We beschikken inmiddels over een ervaren management team zodat we deze groei ook beheersbaar kunnen houden."

Alex Brabers, Investment Director GIMV: "Wij zien in YourNews één van de weinige Europese bedrijven die snel in staat is gebleken met eigen technologie en een eigen benadering een belangrijk segment van de nieuwe economie in te vullen en uit te bouwen. Daarnaast heeft YourNews nu al een sterk groeiend aantal internationale klanten en eigen vestigingen in Engeland en Duitsland, waardoor wij verwachten dat zij in Europa nummer 1 zal blijven. Wij zijn dan ook verheugd als lead-investor in deze ronde te kunnen bijdragen aan de groei van de onderneming."

Roel Pieper van Insight Capital Partners: "We zien de toekomst voor YourNews met vertrouwen tegemoet. De nieuwe economie ontwikkelt zich razendsnel en digitale content, in welke vorm dan ook, is een essentiële factor voor het succes van veel elektronische en mobiele diensten."

Daniël van Meer, Investment Manager, van ABN AMRO Participaties: "YourNews heeft met het aantrekken van ervaren management laten zien dat het in staat is om het bedrijf volgens gezonde bedrijfseconomische criteria te laten groeien. Wij geloven dat YourNews na deze financiering weer helemaal klaar is voor de verdere internationale expansie."

Over YourNews
YourNews biedt een unieke nieuwsvoorziening voor diverse digitale media zoals Internet, WAP, SMS en e-mail. 95% van YourNews' content is afkomstig uit Europese bronnen en bestrijkt regionaal, nationaal en internationaal nieuws, op gebieden als zakelijk-financieel, gezondheidszorg, muziek, sport en lifestyle, plus specifieke markten als de bouw- en olie-industrie. Inmiddels heeft YourNews tal van vooraanstaande nieuwsleveranciers als partners, waarvan het duizenden berichten per dag betrekt, vergaard door journalisten over de hele wereld. Alle content is beschikbaar in de belangrijkste Europese talen waaronder Nederlands, Engels, Frans en Duits.
Klanten van YourNews zijn onder meer mobiele telefonie-aanbieders, publiek toegankelijke websites van bekende Nederlandse portals en ISP's.

YourNews is in 1997 opgericht door Jan van Ottele en heeft momenteel 135 werknemers. Het bedrijf heeft kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Londen en Frankfurt. YourNews is de eerste pan-Europese content syndicator en is inmiddels actief in Duitsland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, België.

Over GIMV
De investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (GIMV) is een van de belangrijkste risicokapitaalverschaffers in België. De GIMV NV werd opgericht in 1980 en is sinds juni 1997 genoteerd aan de Brusselse aandelenbeurs. GIMV verstrekt aan ongeveer 250 industriële, commerciële en dienstenbedrijven risicokapitaal voor innovatie (venture capital) en voor expansie (groeifinanciering en buyout). GIMV opereert vanuit Vlaanderen via een internationaal netwerk in Europa, de VS en Azië.

Over ABN AMRO Participaties
ABN AMRO Participaties is als 100% dochteronderneming van ABN AMRO Bank NV verantwoordelijk voor de participatie-activiteiten van ABN AMRO wereldwijd. Zij opereert met ongeveer 120 specialisten vanuit negen Europese landen. Daarnaast heeft zij vestigingen in Azië en de Verenigde Staten. Binnen haar algemene investeringsfilosofie heeft ABN AMRO Participaties een focus op een aantal specifieke marktsegmenten, waaronder de ICT industrie; de afgelopen twee jaren heeft ABN AMRO Participaties geïnvesteerd in ruim 100 bedrijven binnen dit marktsegment.

Over Insight Capital Partners
InSight Capital Partners is een particuliere organisatie die investeert in bedrijven die actief zijn in de e-business segmenten van de IT-industrie. Het in New York en in Amsterdam gevestigde bedrijf heeft een wereldwijde reputatie als waardevolle partner voor het senior management van sterk groeiende e-business-bedrijven. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op: www.insightpartners.com.

Voor meer informatie:

YourNews
Joke van Look
010-2660266
06 53-588573
j.van.look@yournews.net

Whizpr
Ward van Beek
0317-410483
06 50-666400
info@whizpr.nl